Posted on

Update Ep3: Nanlite portretfotografie tutorials met Eivind Hansen

Nanlite is een jong, briljant LED-merk dat zich richt op veeleisende, professionele foto- en videografen. Niet voor niets werd Nanlite continulicht in korte tijd razend populair. Inmiddels heeft Nanlite verschillende productseries op de markt gebracht en is het merk niet meer weg te denken uit de wereld van beeldmakers. De creatieve mogelijkheden van LED licht zijn overweldigend. Daarom is het altijd goed om je te laten inspireren door ervaren professionals, en te leren van hun tips & tricks.

Nanlite heeft op dit moment DRIE tutorials gelanceerd die in samenwerking met de wereldberoemde creatieve portretfotograaf Eivind Hansen zijn gemaakt. Bekijk ze hieronder en leer hoe je nóg meer uit Nanlite LED licht kunt halen.

Cinematic Portrait Tutorial Episode 1
Eivind Hansen laat zien hoe je gedurfde en kleurrijke filmische portretten maakt met Nanlite continulicht. De eerste set-up laat zien hoe je de lampen gebruikt om een meer traditionele look te creëren, en met de tweede set-up gaat hij vol op kleur. Tenslotte voegt Eivind bij de derde set-up een paar ‘geheime’ tools toe om echt onderscheidend beeld te maken.

Voor deze tutorial gebruikte hij de volgende vijf Nanlite lampen: de PavoTube II 15X, PavoTube II 30X, PavoTube 15C, PavoTube 30C en de Forza 60C, om de drie totaal verschillende portretlooks te creëren.

Cinematic Portrait Tutorial Episode 2
Spelen met kleuren met de Nanlite pavotubes (RGBWW buislampen) is dagelijkse business in de studio van Eivind. In de tweede tutorial gaat hij experimenteren met een projection attachment op de Forza 60C en laat hij zien hoe je licht nauwkeurig kunt regelen via de NANLINK app. Je ziet ook hoe je heel specifieke lichtvormen kunt creëren door te spelen met cutters en verschillende gobo-filters.

De in deze video gebruikte Nanlite producten: Forza 60C, PJ-FMM-19 | 36, PavoTube 15C | 30C, PavoTube II 15X | 30X | 60X

Update Januari 2023: Cinematic Portrait Tutorial Episode 3
In deel 3 laat Eivind zien hoe we creatiever kunnen fotograferen door een waas of mist toe te voegen. Hij gebruikt de Forza 60C met PJ-FMM-projectiehulpstuk om een soort halo-effect te krijgen. De PavoTube II 30X en PavoTube 15C geven vervolgens dat interessante haarlicht. Het belangrijkste licht is de Forza 60C met reflector.

Omdat de Forza 60C een RGBLAC LED-spot is, kan hij niet alleen een daglichtgevoel creëren, maar ook met verschillende kleuren werken. Dat geeft zoveel mogelijkheden! Veel kijkplezier bij deel 3 van deze serie en laat zeker een reactie achter. Of geef Nanlite tips wat je in een komende aflevering graag zou willen zien.

De in deze video gebruikte Nanlite producten: Forza 60C | PJ-FMM-19 | 36 | PavoTube 15C | 30C | PavoTube II 15X | 30X | 60X

Nanlite, Nanlux en Nanlink producten schaf je natuurlijk aan bij je favoriete fotospeciaalzaak of webwinkel, bekijk ons overzicht met dealers.

Op zoek naar meer inspiratie?
Volg de social media kanalen van Nanlite en TSE imaging voor meer inspiratie, tips, tricks en productnieuws!

Nanlite Global Linkedin | Facebook | Facebook user group | Instagram | Twitter | Youtube
Nanlite Benelux Facebook | Instagram |
TSE Imaging Linkedin | Facebook | Instagram | Twitter | Youtube