Posted on

Lancering drie nieuwe Tokina SZ PRO reflexlenzen


900mm brandpunt bij je in de tas en niet scheef lopen? Binnenkort kan het. Kenko Tokina kondigt met trots de lancering van maar liefst drie Tokina SZ PRO-serie reflexlenzen aan – de verkoop start op vrijdag 3 februari 2023.

De SZ 300mm PRO Reflex F7.1 MF CF, de SZ 600mm PRO Reflex F8 MF CF en de SZ 900mm PRO Reflex F11 MF CF zijn lenzen met volledig handmatige scherpstelling, met een catadioptrisch ontwerp. Dit type objectief, ook wel reflex- of spiegellens genoemd, zijn verkrijgbaar met een brandpuntsafstand van 300 mm, 600 mm en 900 mm en zijn exclusief ontworpen voor APS-C systeemcamera’s. Leverbaar voor Sony E-mount, Canon EF-M-mount en Fujifilm X-mount.

De spiegellens of catadioptrische lens is een teleobjectief dat uit zowel een lens als spiegel bestaat, en de breking van het licht met de reflectie combineert. Dit optisch ontwerp maakt deze lenzen heel goed handelbaar en eenvoudig om mee te nemen, dit in tegenstelling tot loodzware, peperdure, lichtsterke(re) objectieven.

Deze drie nieuwe Tokina spiegellenzen maken supertelefotografie toegankelijk voor vrijwel iedereen. De perfecte optie voor beeldmakers die op zoek zijn naar (extreem) lange brandpuntsafstanden, betaalbaar, licht van gewicht en supercompact.

Highlights:

  • Ultralicht en compact
  • Betere onderdrukking van chromatische aberratie
  • Low level flare en ghosting
  • Geïntegreerde mount
  • 270 ° focusrotatiehoek
  • Unieke donut bokeh
  • Macro 1:2,5 (0,4x)

(Bekijk ook de Tokina SZX super tele’s van 400mm en 500mm)

OVER TOKINA
Als onderdeel van Kenko Tokina Co., Ltd. heeft Tokina een traditie van optische producten die teruggaat tot de jaren 50 van de vorige eeuw. Tokina is gespecialiseerd in hoogwaardige groothoek-, macro- en telelenzen voor de huidige systeemcamera’s en digitale spiegelreflexcamera’s (DSLR).

Related news