Posted on

Maak kans op een online meet & greet met Nanlite ambassadeur Tom Museeuw

Portretfotograaf en Nanlite ambassadeur Tom Museeuw schildert graag met licht. Steeds vaker maakt hij hierbij gebruik van continulicht. Waarom? Wil jij kans maken op een online meet & greet met Tom waarbij hij dieper ingaat op onder andere die vraag én een toffe Nanlite prijs? Lees dan snel verder.

Maak kennis met de magie van het continulicht

‘Het grote voordeel van continu licht ten opzichte van flitslicht, is dat je ziet hoe het licht op je onderwerp valt; what you see is what you get’, aldus Tom. ‘Hierdoor kun je veel eenvoudiger de juiste belichting instellen en het licht sneller naar je hand zetten.’

Het allerliefste werkt Tom met natuurlijk licht. ‘Werken met continulicht komt daar het dichtste bij in de buurt. Dat is exact de reden dat ik op locatie graag met continulicht werk. Daarmee haal ik bij wijze van spreken het natuurlijke licht van buiten naar binnen. Daarnaast zijn er nog tal van voordelen van continulicht ten opzichte van flitslicht. Zo geeft het werken met flitsers altijd een bepaalde onrust. Denk alleen al aan de flits. Door gebruik te maken van continulicht ontstaat rust. Voor de fotograaf maar zeker ook voor het model.’

De geheimen ontrafelt

Tijdens de meet & greet gaat Tom uiteraard dieper op deze zaken in. En natuurlijk is er tijdens die sessie ook alle ruimte om Tom jouw prangende (technische) vragen te stellen met betrekking tot continulicht. Ook vertelt Tom je waarom hij graag werkt met de producten van Nanlite.

Voor de cinematische beelden bij deze blog maakte Tom gebruik van de Nanlite Forza 60B en de Nanlite Forza 200, aangevuld met verschillende tools. Ook die zal Tom bespreken tijdens de meet & greet.

Een voorname reden waarom Tom graag werkt met de genoemde lampen, is omdat ze ondanks hun enorme vermogen toch uiterst licht en compact zijn. Daarnaast zijn ze zeer flexibel. Deze flexibiliteit danken de lampen aan het feit dat je ze met compacte, sterke V-lock batterijen van stroom kan voorzien. ‘Dat scheelt niet alleen veel gedoe met stroomkabels op locatie, het maakt ook dat je de lampen heel makkelijk kan verplaatsen.’      

Wat is cinematische fotografie?

Bij cinematische fotografie lijkt het uiteindelijke resultaat op een filmfragment: een foto uit een film (‘moviestill’ of ‘screenshot’). De uitsnede en zeker ook de kleurtoon zijn, naast natuurlijk het onderwerp, zeer bepalend voor het cinematische effect. Hoe creëer je dit effect? Ook bij die vraag zal Tom stil staan. Kortom, hij laat je kennis maken met de magie van het continulicht.

Wat moet je doen?

Om in aanmerking te komen voor de meet & greet met Tom én de toffe Nanlite prijs, de Nanlite Pavotube 6CII, moet je een drietal vragen beantwoorden:

  • 1 Hoeveel lux produceert de Nanlite Forza 60B bij 5600 Kelvin op 1 meter afstand?
  • 2 Sinds welk jaar verzorgd Tom workshops, lezingen en demo’s in België en Nederland?
  • 3 Hoeveel inzendingen levert deze post op? 

Tip: check www.www.tseportal.nl en www.fotofolio-photography.com voor de antwoorden op vraag 1 en 2.

Je kunt jouw antwoorden mailen naar communication@tse-imaging.nl. Je kunt dit uiterlijk doen tot en met 1 januari 2021.
De meet & greet met Tom vindt plaats op vrijdagavond 15 januari om 20.00uur.

Over Tom

Portretfotograaf Tom Museeuw heeft een unieke, eigen stijl, die zich het beste laat omschrijven als eigentijds, artistiek, speels en levendig. Het ultieme portret is volgens Tom een foto waarbij de kijker begint te twijfelen welke emotie het model uitstraalt. ‘Als je een foto aan honderd mensen laat zien en die honderd mensen hebben allemaal een andere mening, vind ik een portret geslaagd. Fotografie is namelijk nog altijd een kunstvorm en het is persoonlijk. Natuurlijk zijn er bepaalde regels, zoals een horizon die recht moet staan. Maar de ongeschreven regels bepaal je zelf. Het is als een vlinder. Op een gegeven moment moet je uit je vertrouwde cocon komen en gaan fladderen. Het vinden van een eigen stijl, lukt niet als je binnen de lijntjes blijft kleuren.’