Posted on

Nanlite Pavotube II 6C LED Tube in de praktijk; Into the future

In het kader van de lancering van de nieuwe Nanlite Pavotube II 6C, op 19 april 2020, vroegen wij diverse ambassadeurs iets tofs te doen met deze compacte maar zeer krachtige tube. Uiteraard ging ook Tom Museeuw ermee aan de slag. En hoe! 

Portretfotograaf Tom Museeuw heeft een unieke, eigen stijl die zich het beste laat omschrijven als eigentijds, artistiek, speels en levendig. Het ultieme portret is volgens Tom een foto waarbij de kijker begint te twijfelen welke emotie het model uitstraalt. “Als je een foto aan honderd mensen laat zien en die honderd mensen hebben allemaal een andere mening, vind ik een portret geslaagd. Fotografie is namelijk nog altijd een kunstvorm en het is persoonlijk. Natuurlijk zijn er bepaalde regels, zoals een horizon die recht moet staan. Maar de ongeschreven regels bepaal je zelf. Het is als een vlinder. Op een gegeven moment moet je uit je vertrouwde cocon komen en gaan fladderen. Het vinden van een eigen stijl, lukt niet als je binnen de lijntjes blijft kleuren.” 

Normaal gesproken zou Tom contact hebben opgenomen met een model voor een portretsessie met de kersverse Nanlite Pavotubes. Maar ja, momenteel is niets normaal. Bovendien, Tom is een Belg en in België zijn de Corona regels nog een heel stuk strenger dan in ons land. Dus besloot Tom veilig thuis te blijven en een test-shoot te doen met zijn familie.

Nanlite Pavotube II 6C: “een super toffe, veelzijdige en sexy tube”

“Mijn zoon is helemaal gek van racefietsen. Dat inspireerde me om een futuristisch, samengesteld beeld te creëren van mijn zoon op zijn racefiets. Niet het type beeld dat ik normaal gesproken zou maken maar wel perfect om te spelen met de RGB-modus van de tubes. Bovendien was het ontzettend leuk, zo’n familiefotografie middag.”

Het uiteindelijke beeld van Tom bestaat uit meerdere afbeeldingslagen én belichtingshoeken. “Zo heb ik de fiets met mijn zoon in racehouding op verschillende manieren belicht zodat ik voor het eindresultaat voldoende opties had om uit te kiezen. Het merendeel van de afbeeldingen heb ik gemaakt met een lange belichtingstijd (f/16, ISO 100, 8 seconde). In beide wielen heb ik met tape een Nanlite Pavotube II 6C bevestigd en daarna de wielen gedraaid…”

Al die beelden gooide Tom vervolgens in de grote pan genaamd Photoshop, hij roerde wat (lees: layering & masking) en zie hier een super futuristisch resultaat bestaande uit acht afbeeldingen.   

Over de Nanlite Pavotube II 6C         

Met een volle batterij kan je, op vol vermogen, een dik uur werken met deze tubes. Ze hebben een kleurtemperatuur instelbaar vanaf 2700K tot maximaal 7500K. Daarnaast bieden ze liefst 17 licht effecten. “En, zegt Tom er nog over, “het is ook gewoon een super toffe, veelzijdige en Sexy lamp.” Alle verdere specificaties van deze tube vind je hier.

  Meer informatie over Tom? Check zijn website!