Posted on

Project Spark 2023: Nanlite’s wedstrijd voor filmmakers

Wie wil er niet 20.000 US dollar contant en 7.000 US dollar aan filmapparatuur van Nanlite, Nanlux, Rode, Atomos, Artlist en DZOFilm winnen? Er worden eigenlijk maar liefst vier van deze prijzen weggegeven in vier afzonderlijke categorieën: Beste korte verhaal, beste korte documentaire, beste korte reclamevideo en beste korte experimentele video. Bovendien wordt nóg een prijs uitgereikt aan de ultieme ‘Spark’. Dus in totaal 135.000 dollar aan prijzengeld. Zorg dat je je inzending vóór 31 mei 2023 hebt ingediend!

De opdracht: Maak een video over het thema ‘Reflectie’

Aangezien deze wedstrijd wordt gehouden door Nanlite en Nanlux (de andere vier merken zijn co-sponsors), hebben we gekozen voor het thema ‘reflectie’. Licht is continu onderweg en wanneer het een oppervlak tegenkomt, reflecteert het en vervolgt het zijn reis. Verschillende soorten oppervlakken laten licht op verschillende manieren weerkaatsen. Zie ‘reflectie’ als een los thema dat openstaat voor interpretatie, maar het is iets waar we naar op zoek zullen zijn in jullie inzendingen.

Denk niet dat je een perfect belichte en geproduceerde video nodig hebt om deze wedstrijd te winnen. De competitie staat open voor alle soorten beeldmakers, wereldwijd. Of je nu vrachtwagens vol met apparatuur hebt of alleen maar een smartphonecamera, we zijn op zoek naar inzendingen die ons iets laten voelen. Het gaat niet om je uitrusting, het gaat om de vonk – ‘the spark’ – die jij met jouw werk overbrengt.

Hoe doe je mee?

Op de onderstaande pagina op de Nanlite website, zie je een grote knop “Verzenden”. Deze pagina bevat ook de wedstrijdregels en meer details die je van tevoren kunt downloaden en doornemen.

De tijdlijn van Project Spark

  • Lever je inzending in tussen 1 maart en 31 mei 2023
  • Selectie van de inzendingen: 1 juni – 15 juni
  • Aankondiging van de winnaars: 21 juni
  • Vertoning van de winnende video’s: 4 juli – 28 augustus

Project Spark Awards

  • Beste verhalende korte film
  • Beste korte documentaire
  • Beste commerciële korte film
  • Beste experimentele korte film

Laat de vonk overspringen

Denk na over hoe je Project Spark gaat aanvliegen. Laat je inspireren, ‘reflecteer’ en zorg dat de vonken van je werk afspatten. We zijn benieuwd. Heel veel succes namens TSE imaging!