Tokina is een gerenommeerde Japanse ontwerper en fabrikant van hoge kwaliteit objectieven. Tokina’s objectievenassortiment is overzichtelijk. Liever dan tientallen middelmatige objectieven aan te bieden, kiest Tokina voor een beperkte reeks zeer hoogwaardige objectieven. Deze objectieven blinken van oudsher uit in groothoek en super-groothoek. Tokina’s objectieven hebben bijna perfecte optische eigenschappen in duurzame en mooie technische constructies.

Naast de objectieven voor fotografie, vervaardigt de Japanse ontwerper ook zeer hoogwaardige objectieven voor de filmindustrie. Parallel daaraan ontwikkelt Tokina samen met zusterbedrijf Hoya hoogkwalitatief professionele filters voor cinema, broadcast en ENG gebruik.

Sinds kort voert Tokina nieuwe lijnen objectieven voor high-end DSLR-camera’s en voor de E-mount van Sony, respectievelijk de Opera en de ATX-I en de FíRIN en de ATX-M lijn.

SZX

Met de SZX Super Tele 400mm f/8 Reflex MF blies Tokina in de zomer van 2020 de legendarische SZX serie nieuw leven in. En dat is nog maar het begin!

ATX-M

De ATX-M is een nieuwe, hoogwaardige lijn, speciaal ontworpen voor spiegelloze full-frame E-mount systeemcamera’s van Sony.

ATX-I

De Tokina ATX-I lijn bouwt voort op de populaire AT-X lijn. De I in deze nieuwe lijn staat voor Interactive. Hiermee wil Tokina de directe communicatie tussen fotograaf en objectief benadrukken.

AT-X

Zeg je Tokina, dan zeg je AT-X, Advanced Technology Extra. Binnen deze lijn maakt Tokina al sinds jaar en dag uitzonderlijk goede groothoek- en ultra-groothoekobjectieven.

FíRIN

Voor Tokina vertegenwoordigt FíRIN een belofte aan fotografen om hen te helpen de waarheid vast te leggen met deze revolutionaire nieuwe lijn.

Opera

Gebouwd op het bekroonde erfgoed van de AT-X-lijn van Tokina, biedt de nieuwe Opera serie een steeds groter wordende, premium lijn van full-frame objectieven.

Nieuws

Uitgelicht