Tokina is een gerenommeerde Japanse ontwerper en fabrikant van hoge kwaliteit objectieven. Tokina’s objectievenassortiment is overzichtelijk. Liever dan tientallen middelmatige objectieven aan te bieden, kiest Tokina voor een beperkte reeks zeer hoogwaardige objectieven. Deze objectieven blinken van oudsher uit in groothoek en super-groothoek. Tokina’s objectieven hebben bijna perfecte optische eigenschappen in duurzame en mooie technische constructies.

Objectieven van Tokina blinken van oudsher uit in groothoek en super-groothoek

Naast de objectieven voor fotografie, vervaardigt de Japanse ontwerper ook zeer hoogwaardige objectieven voor de filmindustrie. Parallel daaraan ontwikkelt Tokina samen met zusterbedrijf Hoya hoogkwalitatief professionele filters voor cinema, broadcast en ENG gebruik.

Sinds kort voert Tokina nieuwe lijnen objectieven voor high-end DSLR-camera’s en voor de E-mount van Sony, respectievelijk de Opera en de ATX-I en de FíRIN en de ATX-M lijn.

Structurele prijsverlaging diverse Tokina objectieven

Dankzij forse, structurele prijsverlagingen op de inkoopprijs van diverse Tokina objectieven, wordt het voor onze klanten nu nog aantrekkelijker om te focussen op deze parels. Alle informatie met betrekking tot deze prijsverlaging lees je hier.


Tokina SZ | SZX | SZ PRO

Met de SZX Super Tele 400mm f/8 Reflex MF blies Tokina in de zomer van 2020 de legendarische SZX serie nieuw leven in. En dat is nog maar het begin!

ATX-M

De ATX-M is een nieuwe, hoogwaardige lijn, speciaal ontworpen voor spiegelloze full-frame E-mount systeemcamera’s van Sony en Fujifilm.

ATX-I

De Tokina ATX-I lijn bouwt voort op de populaire AT-X lijn. De I in deze nieuwe lijn staat voor Interactive. Hiermee wil Tokina de directe communicatie tussen fotograaf en objectief benadrukken.

AT-X

Zeg je Tokina, dan zeg je AT-X, Advanced Technology Extra. Binnen deze lijn maakt Tokina al sinds jaar en dag uitzonderlijk goede groothoek- en ultra-groothoekobjectieven.

FíRIN

Voor Tokina vertegenwoordigt FíRIN een belofte aan fotografen om hen te helpen de waarheid vast te leggen met deze revolutionaire nieuwe lijn.

Opera

Gebouwd op het bekroonde erfgoed van de AT-X-lijn van Tokina, biedt de nieuwe Opera serie een steeds groter wordende, premium lijn van full-frame objectieven.

Nieuws

Lancering drie nieuwe Tokina SZ PRO reflexlenzen


January 24, 2023

900mm brandpunt bij je in de tas en niet scheef lopen? Binnenkort kan het. Kenko Tokina kondigt met trots de lancering van maar liefst drie Tokina SZ PRO-serie reflexlenzen aan – de verkoop start op vrijdag 3 februari 2023. De SZ 300mm PRO Reflex F7.1 MF CF, de SZ 600mm PRO Reflex F8 MF CF […]

Uitgelicht