Tokina is een gerenommeerde Japanse ontwerper en fabrikant van hoge kwaliteit objectieven. Tokina’s objectievenassortiment is overzichtelijk. Liever dan tientallen middelmatige objectieven aan te bieden, kiest Tokina voor een beperkte reeks zeer hoogwaardige objectieven. Deze objectieven blinken van oudsher uit in groothoek en super-groothoek. Tokina’s objectieven hebben bijna perfecte optische eigenschappen in duurzame en mooie technische constructies.

Naast de objectieven voor fotografie, vervaardigt de Japanse ontwerper ook zeer hoogwaardige objectieven voor de filmindustrie. Parallel daaraan ontwikkelt Tokina samen met zusterbedrijf Hoya hoogkwalitatief professionele filters voor cinema, broadcast en ENG gebruik.

Sinds kort voert Tokina twee nieuwe lijnen objectieven voor high-end DSLR-camera’s en voor de E-mount van Sony, respectievelijk de Opera en de FíRIN lijn.

AT-X

Zeg je Tokina, dan zeg je AT-X, Advanced Technology Extra. Binnen deze lijn maakt Tokina al sinds jaar en dag uitzonderlijk goede groothoek- en ultra-groothoekobjectieven.

FíRIN

Voor Tokina vertegenwoordigt FíRIN een belofte aan fotografen om hen te helpen de waarheid vast te leggen met deze revolutionaire nieuwe lijn.

Opera

Gebouwd op het bekroonde erfgoed van de AT-X-lijn van Tokina, biedt de nieuwe Opera serie een steeds groter wordende, premium lijn van full-frame objectieven.

Nieuws

Uitgelicht