Tokina is een gerenommeerde Japanse ontwerper en fabrikant van hoge kwaliteit objectieven. Tokina’s objectievenassortiment is overzichtelijk. Liever dan tientallen middelmatige objectieven aan te bieden, kiest Tokina voor een beperkte reeks zeer hoogwaardige objectieven. Deze objectieven blinken van oudsher uit in groothoek en super-groothoek. Tokina’s objectieven hebben bijna perfecte optische eigenschappen in duurzame en mooie technische constructies.

Naast de objectieven voor fotografie, vervaardigt de Japanse ontwerper ook zeer hoogwaardige objectieven voor de filmindustrie. Parallel daaraan ontwikkelt Tokina samen met zusterbedrijf Hoya hoogkwalitatief professionele filters voor cinema, broadcast en ENG gebruik.

Sinds kort voert Tokina nieuwe lijnen objectieven voor high-end DSLR-camera’s en voor de E-mount van Sony, respectievelijk de Opera en de ATX-I en de FíRIN en de ATX-M lijn.

ATX-M

Met de ATX-M 85mm F/1.8 FE lanceerde Tokina begin 2020 het eerste objectief in de nieuwe ATX-M serie. Deze nieuwe, hoogwaardige lijn is speciaal ontworpen voor spiegelloze full-frame E-mount systeemcamera’s van Sony. Het eerste exemplaar in deze kersverse serie, de ATX-M 85mm F/1.8 FE, kwam in februari 2020 beschikbaar. In deze zelfde lijn verschijnen later […]

ATX-I

De Tokina ATX-I lijn bouwt voort op de populaire AT-X lijn. De I in deze nieuwe lijn staat voor Interactive. Hiermee wil Tokina de directe communicatie tussen fotograaf en objectief benadrukken. Net als de AT-X lijn is de ATX-I beschikbaar in twee vattingen: Canon EF en Nikon F. Deze lijn bestaat inmiddels uit twee objectieven, […]

AT-X

Zeg je Tokina, dan zeg je AT-X, Advanced Technology Extra. Binnen deze lijn maakt Tokina al sinds jaar en dag uitzonderlijk goede groothoek- en ultra-groothoekobjectieven.

FíRIN

Voor Tokina vertegenwoordigt FíRIN een belofte aan fotografen om hen te helpen de waarheid vast te leggen met deze revolutionaire nieuwe lijn.

Nieuws

Uitgelicht