Posted on

Tokina lanceert nieuw objectief in SZ lijn, de SZ 8mm f/2.8 Fisheye MF

Na twee reflex objectieven, de SZ Super Tele 400mm f/8 Reflex MF en de SZ Super Tele 500mm f/8 Reflex MF, lanceert Tokina vandaag een nieuw opwindend en uniek objectief in deze lijn, de Tokina SZ 8 mm F/2.8 Fisheye-lens voor Fujifilm X- en Sony E (APS C)-camera’s. Het ideale objectief voor actieve, creatieve contentmakers.

De Tokina SZ 8mm f/2.8 Fisheye MF is een zeer compact, snel, en lichtgewicht ultra groothoek objectief. Het objectief heeft een handmatige scherpstelling en is exclusief ontworpen voor spiegelloze camera’s met APS-C-sensor, te weten de Fujifilm X- en Sony E (APS C)-camera’s.

Uniek fisheye perspectief

Dankzij het unieke fisheye perspectief is de Tokina SZ 8mm f/2.8 Fisheye MF aantrekkelijk voor zowel foto- als videografen. Dankzij het compacte en lichtgewicht ontwerp en zijn aantrekkelijke prijs van nog geen 330 euro is dit objectief ideaal voor jonge, actieve en creatieve contentmakers.

Dit objectief kan breed worden ingezet. Denk aan landschaps-, nacht-, interieur-, architectuur-, straat- en (huis)dierenfotografie.

De eigenschappen van de Tokina SZ 8mm f/2.8 Fisheye MF op een rij;

  • Lichtgewicht (280 g) en compact (totale lengte 52 mm)  
  • Lichtgevoelig (f/2.8)  
  • Hoogwaardig gebouwd en geavanceerd exterieurontwerp
  • Klikloze diafragmaring voor soepele en snelle bediening bij video-opnamen
  • Minimale scherpstelafstand van 10 cm  

Over Tokina SZ

In de jaren tachtig verbaasde Tokina de cameramarkt met twee, destijds, baanbrekende objectieven, de SZ-X210 (70-210 mm F4-5.6) en de SZ-X270 (28-70 mm F3.5-4.5), extreem compacte en extreem lichte objectieven in vergelijking met andere zoomobjectieven met dezelfde brandpuntsafstand. Tokina was de eerste objectief-fabrikant die erin slaagde tele- en standaard zoomobjectieven te ontwikkelen met zulke waardevolle voordelen voor de gebruiker. Met respect voor Tokina-ingenieurs uit die tijd, heeft de fabrikant besloten om deze legendarische serie nieuw leven in te blazen met een reeks opwindende producten met specifieke kenmerken en waardevolle voordelen.

Specificaties Tokina SZ 8mm f/2.8 Fisheye MF

FormaatAPS-C
KleurZwart
Maximale openingf/2.8
Minimale openingf/22
FocusManual
Lens configuratie9 groepen/ 11 elementen
Kijkhoek180 graden
Minimale scherpstel afstand0.1 meter
Diafragma bladen7
Macro ratio01:10
Filtermaat
LengteFujifilm X (52.3mm), Sony E (52mm)
Breedte59.8mm
Gewicht280 gram

Related news