Posted on

De Sirui RX2 in de praktijk

Wanneer ik iets zie wat mij fotografisch aanspreekt, wil ik direct aan de slag. Gehannes met het statief kan ik dan niet gebruiken. Daarover hoef ik me bij dit statief nooit zorgen te maken.’

Aan het woord is Sirui ambassadeur Martin Podt. Hij heeft het over het Sirui RX2 statief. Deze geweldenaar is de uitkomst van een nauwe samenwerking tussen Sirui en TSE Imaging. De RX2 is standaard voorzien van de Sirui K20 type II kop.  

Gehannes met mijn statief kan ik niet gebruiken. Daarover hoef ik me bij de Sirui RX2 geen zorgen te maken

Martin Podt

Tijdens een fototrip door de Italiaanse Dolomieten in de herfst van 2021 had Martin volop de gelegenheid de RX2 kritisch aan de tand te voelen. De uitkomst: een enthousiast verhaal en een waanzinnige serie beelden.    

‘De RX2 is sterk, compact, super degelijk, dankzij het carbon uiterst licht maar wel erg stabiel en veelzijdig inzetbaar’, aldus Martin. ‘Ook de snelheid waarmee je dit statief neerzet, vind ik echt een pré. Met slechts een kwartslag draai je in één keer alle poten los. Dat vind ik echt fantastisch. Wanneer ik iets zie wat mij fotografisch aanspreekt, wil ik direct aan de slag. Gehannes met mijn statief kan ik niet gebruiken. Daarover hoef ik me bij de RX2 geen zorgen te maken.’

Dit dankt de RX2 aan de draaivergrendeling waarmee de vier pootsecties zijn voorzien. Dankzij dit handige, gebruiksvriendelijke systeem zet je het statief letterlijk in een korte handomdraai neer. De RX2 heeft bovendien een ingebouwde waterpas waardoor je altijd de juiste positie eenvoudig kunt instellen. De voetjes zijn speciaal ontwikkeld voor werken op verschillende ondergronden. Indien nodig kun je de rubberen voetjes ook eenvoudig verwisselen voor stalen spikes. Voor de Sirui RX2 is kortom geen gebied te ruig.

‘En natuurlijk, wat voor jou als fotograaf het beste werkt, hangt af van wat je precies wilt’, vervolgt Martin. ‘Zo zie ik tijdens mijn workshops heel wat mensen voorbijkomen die met een geared head werken. Daar kun je inderdaad preciezer mee werken dan met een balhoofd. Maar het werkt wel veel trager. Wanneer je dan te maken hebt met snel veranderende omstandigheden, is de kans groot dat je hét shot mist. Om die reden kies ik voor een balhoofd in plaats van een geared head. Ik hou graag de snelheid erin. Als de omstandigheden goed zijn, wil ik echt niets missen.’

Als vanzelfsprekend is de Sirui Lifetime Warranty ook op de Sirui RX2 van toepassing. Alle informatie met betrekking tot deze levenslange garantie vind je hier.

Meer over Martin Podt vind je hier.