Posted on

Nieuw! Sirui MS18 macro rail

De nieuwe SIRUI MS18 Macro Rail is een precisietool die ideaal is voor macrofotografie in het algemeen en focus stacking in het bijzonder. Focus stacking is een techniek waarbij enkele tot talloze macro-opnamen worden ‘gestapeld’, elke opname met een fractie afwijkend scherpstelpunt om uiteindelijk een zeer scherpe macro-opname te krijgen met een veel grotere scherptediepte dan mogelijk is met één opname. Bij dit soort technieken en uitdagingen rond scherpte is deze macro of focusing rail essentieel.

De Sirui MS18 macro rail maakt het mogelijk om binnen – bijvoorbeeld op een tafel of buiten op een statief – héél precies scherp te stellen en met scherptediepte te spelen. Met kleine draaibewegingen verplaats je de camera met een fijnafstelling tot 0,01 mm over de as. Een onmisbare tool voor iedere fotograaf die zich bezighoudt met precisiewerk in de natuur, product- of reproductiefotografie.

De hoogwaardige en strak afgewerkte MS18 is opgebouwd uit massief aluminium, met een uitgeholde bodemplaat die het gewicht beperkt tot slechts 440 gram. Deze scherpstelrail is geschikt voor camera- en lenscombinaties tot 10 kg. De rail heeft een bereik van 170 mm met indexmarkeringen aan beide zijden van de rail voor precieze aanpassingen.

Handige features

Een unieke feature van deze Sirui macro rail is de drukknop die gebruikt kan worden om heel snel de positie van de kop aan te passen over de hele as. Kleine aanpassingen zijn mogelijk met 1,25 mm per volledige draaibeweging. Fijnafstelling tot 0,01 mm. De 360° roterende kop kan worden vergrendeld onder 4 verschillende hoeken. De slider is Arca-Swiss compatible en kan heel goed gestapeld worden voor nóg meer controle bij de fijnafstelling over meerdere assen. De Sirui MS18 wordt geleverd met de veelzijdige quick release koppelplaat TY-ST-10.

De Sirui MS18 is een betrouwbare en veelzijdige macro rail van hoge kwaliteit, een onmisbare schakel in je fotografie als het om absolute precisie gaat. Bekijk ook onderstaande korte video voor een nog beter idee van de mogelijkheden van deze handige macro rail.