Martin Podt

Don’t dream your life, live your dreams, is het motto van Sirui ambassadeur Martin Podt. Prachtige, sfeervolle en tot in de puntjes verzorgde woodscapes vormen zijn handelsmerk. Hiermee hebben we ook direct zijn favoriete terrein verklapt, het bos.

Sfeervolle, mistige bossen zijn mijn favoriet

Martin Podt

Martin, geboren en getogen in het oosten van Nederland, greep als kind al regelmatig naar de spiegelreflexcamera van zijn vader. De ware passie voor fotografie ontstond echter in 2013. Sindsdien gaat hij zelden of nooit op pad zonder camera.

‘Ik wil met mijn werk een bepaalde stemming uitdrukken en emoties en gevoelens oproepen bij mijn publiek’, vertelt Martin. ‘Om die reden behoren beelden van sfeervolle, mistige bossen tot mijn persoonlijke favoriet. Dankzij mijn fotografie ben ik meer dan ooit gaan houden van de Nederlandse bossen en het Nederlandse platteland. Vooral de bossen in mijn eigen omgeving vormen een continue bron van inspiratie.’

Martin won al verschillende nationale en internationale fotowedstrijden, waaronder gouden medailles bij het Trierenberg Super Circuit (2017 en 2019). Ook worden zijn foto’s gepubliceerd in nationale- en internationale tijdschriften. Naast kennisoverdracht, Martin geeft onder andere workshops over bos-fotografie, werkt hij ook continu aan het verbeteren van zijn eigen vaardigheden.

Meer over Martin vind je hier.