Posted on

Sirui Nightwalker serie S35 cine lenzen

De nieuwe SIRUI Nightwalker cine lenzen zijn budgetvriendelijke, extreem lichtsterke objectieven die uitstekende beeldkwaliteit leveren. Deze serie verbaast iedereen deze zomer met een indrukwekkende prijs/kwaliteitsverhouding.

De Sirui Nightwalker S35 (APS-C) cine lenzen – met manuele focus – zijn verkrijgbaar in drie brandpuntsafstanden: 24, 35 en 55 mm en in twee kleuren: zwart en ‘gun metal grey’, lees metallic grijs, tegen een kleine meerprijs. Ze zijn los verkrijgbaar en in een voordelige kit van drie brandpuntsafstanden, met passende draagtas.


Lichtsterk, lichtgewicht

Deze lenzen hebben alle drie met T1.2 een enorm lichtsterk diafragma, wat betekent dat ze ideaal zijn voor filmen bij weinig licht. Vandaar ook de illustere naam: ‘Nightwalker’. Je zult ‘s nachts zeker niet struikelen vanwege het gewicht. Ondanks dat deze lenzen gebouwd zijn als een tank, wegen ze ongeveer 500 gram per stuk, wat ze ideaal maakt voor gebruik in verschillende producties/situaties, denk ook aan fpv drones en gimbals. Ze zijn leverbaar voor de volgende vier mounts: FUJIFILM X, Sony E, Panasonic Micro 4/3 en Canon RF.

De hele serie is ook heel eenvoudig en uniform te bedienen. De rotatie van de scherpstelring is 270 graden, wat heel prettig werken is, zelfs zonder volgfocus. Een ander voordeel: Kun je met één type fijn werken, dan kun je dat met alle drie. De serie biedt namelijk een uniforme positionering van de focus- en diafragmaring en dezelfde schroefdraadafmeting van 67 mm voor alle drie de modellen. Ook ideaal als je met filters werkt bijvoorbeeld.


Voor wie zijn deze lenzen bedoeld?

Johnnie Behiri van CineD vroeg zich in zijn review hardop af: “Eerlijk gezegd heb ik geen idee hoe Sirui dit soort lenzen voor deze prijs kan verkopen.” Hij spreekt over een ‘unbeatable price’ voor de kwaliteit die je met deze Nightwalker serie krijgt.

Dat is heel goed nieuws voor beeldmakers ‘on a budget’. Ben je zo’n beeldmaker, of je begint net, of je bent fotograaf en je hebt interesse in video, dan is de SIRUI Nightwalker serie een geweldig startpunt. Je doet ervaring op met het werken met echte cine lenzen en je hebt een razendsnel diafragma voor opnamen bij weinig licht, en fraaie onscherpte.

Prijzen en beschikbaarheid

De Sirui Nightwalker serie is uit voorraad leverbaar. De winkelprijs van de standaard zwarte Nightwalkers is € 379,- voor de 24, 35 of 55 mm variant. De kit met alle drie de brandpuntsafstanden kost € 1089,- . De ‘gun metal grey’ versie is € 439,- per objectief, en de hele set kost € 1199,-. De sets bieden niet alleen een korting van rond de 50 of 120 euro, er wordt ook een opbergetui meegeleverd.

Vraag naar de nieuwe Sirui Nightwalker cine lenzen bij je favoriete foto- en videospecialist. Dit is ons dealernetwerk.
Heb je vragen? Neem dan contact op met ons Sales team: +31 (0) 36 5346967 | sales@tse-imaging.nl

Update van SIRUI: Er worden nóg twee extra brandpuntsafstanden toegevoegd aan de Nightwalker cine lens serie. Details volgen later dit jaar.