Posted on

‘The secrets of lightshaping 2.0’, Masterclass met Brendan de Clercq

Check! Op zondag 31 oktober verzorgd professioneel portretfotograaf Brendan de Clercq een unieke, intieme masterclass, the secrets of lightshaping 2.0 getiteld. Tijdens deze experience neemt Brendan je mee in de geheimen van lightshaping en portretfotografie. Je werkt deze dag met Nanlite continu licht en Profoto flitsapparatuur.  

‘Wie serieus aan de slag wil met lightshaping, kan niet om het feit heen dat continulicht ook een belangrijke rol speelt bij het lightshapen’, verklaart Brendan de keus voor continu- en flitslicht.Wanneer je in een donkere studio werkt zonder natuurlijke lichtbronnen kun je kiezen uit flits- of continulicht. In een dergelijke situatie valt er niets te combineren en is de keus heel persoonlijk. Heel anders wordt het echter wanneer je een shoot op locatie doet. Denk aan een shoot in een advocatenkantoor aan de Amsterdamse Herengracht met mooie klassiek houten bureaus, sfeervolle achterwanden en dito boekenkasten… Dat soort elementen wil je meenemen in je verhaal. En ja, natuurlijk kan je daarvoor gebruik maken van flitslicht, maar continulicht is daarvoor veel geschikter.’

Je werkt deze dag met Nanlite continu licht en Profoto flitsapparatuur

Tijdens de unieke en intieme masterclass the secrets of lightshaping 2.0 ga je hier samen met Brendan veel dieper op in. Hij leert je deze dag alle kneepjes van lightshaping en portretfotografie. ‘Aan de hand van praktische voorbeelden leer ik je hoe je zelf je portretten naar een hoger niveau kan tillen.’  

Waar en wanneer?

De masterclass vindt plaats op zondag 31 oktober in het pand van de gerenommeerde interieurarchitect Piet-Jan van den Kommer. Hier vind je de mooiste plekjes voor je portretten. Je gaat deze dag bovendien aan de slag met Sonya Bloemhard, L’Oreal Color Artist, Styliste en Make Up Artist voor grote merken zoals L’Oreal, Fashionweek en diverse Fashion Magazines, en twee professionele modellen. In verschillende situaties en omstandigheden breng je de theorie in praktijk.

Wat leer je deze dag?

Aan het einde van de dag weet je alles over de juiste voorbereiding, belichting, het manipuleren van licht met lightshapers op locatie en het bepalen van de juiste sfeer en compositie. Je bespreekt de geschoten beelden na afloop en hebt uitgebreid de tijd om Brendan het hemd van het lijf te vragen.

Voor degenen die deze masterclass al eens gevolgd hebben; deze masterclass is naast intiemer ook nieuw omdat Brendan nu met twee modellen werkt en op locatie met alle uitdagingen die daarbij komen kijken. Daarnaast werkt Brendan deze dag met Profoto flitsapparatuur en Nanlite continue licht. 

  • Zondag 31 oktober van 9.30u tot en met 16.00u
  • Aanvang: 10.00 uur met koffie en kennismaking
  • Locatie: Piet-Jan van den Kommer, Noordervaart 127 in Stompetoren
  • Kosten: 425 euro per persoon inclusief uitgebreide lunch (max. 10 personen)