Posted on

De Sirui Mars Anamorphic 4 Lens Kit (MFT); vier parels in een case

Afgezien van first class statieven, beschikt Sirui ook over een prachtige, populaire en betaalbare anamorphic objectieven lijn, te weten een 35-, 50-, 75- en 24mm. Dit prachtige viertal is sinds kort ook beschikbaar in een box, Mars getiteld. De Nederlandse Cinematograaf Kevin van Diest nam het viertal kritisch onder de loep.

De Sirui Mars 1.33x Anamorphic Lens Set voor Micro 4/3 mount is een scherpe en snelle anamorphic lens kit ontworpen om jouw video’s van een ​​filmische look & feel te voorzien. De vier objectieven in deze kit, 24-, 35-, 50- en 75mm, dekken een belangrijk brandpuntsbereik af en bieden je maximale veelzijdigheid.

Met zijn verhouding van 1,33x maakt de lens optimaal gebruik van de 16×9 sensoruitsnede waarin deze camera’s video opnemen om een ​​beeldverhouding van 2,4:1 te produceren die synoniem is met bioscoopfilmervaringen.

De lenskit gebruikt een optisch vervormend anamorf frontelement om de horizontale as van de opname 1,33 keer samen te knijpen, waardoor er meer informatie op de sensor kan worden geplaatst. Dit wordt vervolgens uitgerekt in postproductie of in de camera om een ​​breder gezichtsveld en verhoudingen te creëren in vergelijking met een conventionele asferische lens.

De lenskit reproduceert overstraling, terwijl de coatings op de lens voorkomen dat ze het hele frame verduisteren. Het snelle diafragma van T2 tot T2.9 zorgt voor een zeer geringe scherptediepte, waardoor het ovaalvormige bokeh-effect waar anamorfe objectieven bekend om staan, verder wordt vergroot. Dit zachte onscherpe gebied is een van de vele voordelen die een echte anamorfe lens biedt ten opzichte van zijn filtertegenhangers of digitale bijsnijdbalken die worden gebruikt om de anamorfe ‘look’ te imiteren.

De Nederlandse Cinematograaf Kevin van Diest nam dit bijzondere viertal kritisch onder de loep. Ben je benieuwd naar zijn bevindingen? Check dan snel onderstaande video’s, te beginnen met de unboxing video.

Hieronder tref je zijn uitgebreide review aan.