Posted on

De Tokina ATX-M 85mm F/1.8 FE in de praktijk

In maart 2020 lanceerde Tokina het ATX-M 85mm F/1.8 FE objectief, het eerste objectief in de nieuwe ATX-M serie van Tokina. Deze nieuwe, hoogwaardige lijn is speciaal ontworpen voor spiegelloze full-frame E-mount systeemcamera’s van Sony.

You can rely on this lens for a beautiful blurring effect

Japans fotograaf Imai Shinobu

Met een adviesprijs van € 549,- is de prachtig vormgegeven Tokina ATX-M 85mm F/1.8 FE zeer scherp geprijsd. Zeker wanneer je deze prijs afzet tegen de adviesprijzen van de directe concurrenten van dit objectief. Maar goed, prijs en looks zijn een, minstens zo belangrijk is natuurlijk de vraag hoe dit objectief in de praktijk presteert.  

Fraaie, zachte onscherpte  

De Japanse fotografe Imai Shinobu ging er mee aan de slag en schoot er prachtige babyportretten mee. En ook van haar ‘beloved dog’ maakte ze fraaie beelden met dit objectief. Imai roemt de ‘uitstekende optische kwaliteit’ van dit objectief. Daarnaast is ze onder de indruk van de scherpte, de snelle, nauwkeurige autofocus en de fraaie, zachte onscherpte. Om met Imai te spreken; You can rely on this lens for a beautiful blurring effect.

Benieuwd naar het hele verhaal van Imai Shinobu en haar prachtige beelden, kijk dan snel hier.

Related news