Posted on

Lightpaint-sessie met Nanlite

Recent kreeg lightpaint-specialist Mike Muizebelt van CameraNU.nl de vraag of hij er iets voor voelde om mee te werken aan een special passend in het thema automotive-fotografie. Meer specifiek, of hij kon laten zien hoe je een serie van licht en kleuraccenten kan toevoegen aan een reeks beelden om die vervolgens in photoshop te combineren. ‘Dat is echter mijn eer te na’, zegt Mike. ‘Ik heb niet alleen een gezonde afkeer van te veel Photoshop, de uitdaging voor mij zit bovendien in het samenvoegen van al deze elementen in één enkele belichting.’

Voor deze fotosessie koos Mike onder andere voor een gevarieerde mix van Nanlite LED lampen, te weten de Nanlite Forza 60 en diverse Nanlite Pavotubes (6CII en de 30C). Ook maakte hij gebruik van de Nanlite projector, de NL-PJ-FZ60-19. Daarnaast gebruikte hij deels zelf gemaakte TL-sleeves in combinatie met nitecore zaklampen, wat siervuurwerk én de parkeerverlichting van de auto.

Zoals je in de bovenstaande video kan zien, begint Mike eerst met een basisbelichting. Daar voegt hij vervolgens stap voor stap additioneel licht aan toe totdat hij tevreden is met het totale beeld.      

Wil je hier zelf eens mee aan de slag? Mike verzorgd workshops op maat rond het thema autofotografie en lightpainting.

Meer informatie over Mike lees je hier.