Posted on

Nanlite FS serie onder de loep

Met de nieuw in het leven geroepen FS serie (FS staat voor Forza Studio) richt Nanlite zich op de fanatieke hobby foto- en videograaf en de semi-professional. Deze compacte, zeer krachtige en betaalbare reeks bestaat inmiddels uit een serie van ondertussen zeven led-spots, de Nanlite FS 150, de Nanlite FS 200 en de Nanlite FS 300 (ook verkrijgbaar in een bi-color variant) en de Nanlite FS 60B.

Videograaf Bart Lijdsman voelde het trio Nanlite FS 150, FS 200 en FS 300 aan de tand. Wat vindt hij van deze reeks? Voordat we over gaan naar die vraag, eerst even wat nadere informatie over de FS serie.  

Dankzij de geheel nieuwe COB-Led light technologie waarover deze serie beschikt, produceren de lampen mooie gelijkmatige en gladde/zachte lichtbundels. Met dank aan de alles-in-één behuizing zijn de lampen bovendien zeer handzaam. Deze behuizing combineert de besturingseenheid, voedingsadapter en lampbehuizing. Dankzij dit geïntegreerde ontwerp zijn de lampen, als gezegd, niet alleen compact maar ook zeer licht en dus flexibel. De ingebouwde ventilator zorgt ervoor dat de lampen hun warmte op effectieve wijze kunnen “lozen”.

Alledrie hebben ze een CRI- en TLCI-waarde van respectievelijk 96 en 98 procent. Daarnaast beschikken ze over een kleurtemperatuur van 5600K en een output van respectievelijk 185 en 350W. Ook beschikken ze over een veelvoud aan speciale effecten waaronder INT Loop, Flash, Pulse, Storm, TV, Paparazzi, Candle/ Fire, Bad Bulb, Firework en Explosion.

Eindeloze lichtvormingsmogelijkheden

Evenals de inmiddels beroemde lampen in de Nanlite Forza Serie, beschikken ook de FS led-spots over een Bowens-mount. Dit maakt de lampen compatible met een grote selectie aan lichtmodificatoren. Denk aan beauty dishes, softboxen en paraplu’s. Ook beschikken ze over een geïntegreerde USB-poort om toekomstige firmware-updates op eenvoudige wijze mogelijk te maken. Last but not least kunnen de lampen ook draadloos worden bediend via een 2.4G-controller. Kortom, bij de Nanlite FS serie gaan flexibiliteit, kracht en compactheid hand in hand. De Nanlite FS lampen draaien alleen op netstroom, en zijn dus vooral binnenshuis of in een studio ideaal.

Benieuwd naar de opinie van Bart over de FS reeks? Check dan snel onderstaande video.

Meer informatie over de Nanlite FS serie, inclusief de prijzen, vind je hier.