Posted on

Nanlite Pavotube II 6C LED Tube in de praktijk: de final touch

In het kader van de lancering van de nieuwe Nanlite Pavotube II 6C, op 19 april 2020, vroegen wij diverse professionals iets tofs te doen met deze compacte maar zeer krachtige tube. Ook videograaf Mark Modder, (Mede) eigenaar van Filmakers, ging lekker los met de Nanlite Pavotube II 6C.   

Mark is gespecialiseerd in het creëren van pakkende videocontent. Met andere woorden, Mark is geen fotograaf. Maar hij wilde wel heel graag ook fotografisch iets doen met de Nanlite Pavotube II 6C. “Even lekker uit mijn comfortzone. En natuurlijk zijn er raakvlakken tussen foto- en videografie, maar het zijn totaal verschillende disciplines.”

“De Nanlite Pavotube II 6C is mooi compact maar wel heel krachtig en hij werkt super simpel. Ik vond het tof om er iets mee te doen wat ik nog niet eerder gedaan had; lightpainting! En nee, de insteek daarbij was niet om de dikste auto foto te maken, maar te kijken hoe makkelijk je iets heel gaafs kan maken. Zelfs met je eigen auto!”

Blik van de videograaf

Uiteraard keek Mark ook met de blik van een videograaf naar de Nanlite Pavotube II 6C. “Juist ook voor videografie zijn ze enorm geschikt”, oordeelt hij. “Mede door zijn compactheid en dankzij het feit dat je ze heel precies kan inregelen, kan je ze altijd inzetten op de set voor net een extra touch of net wat extra sfeer. Ze werken bovendien op een accu, dus nooit geen gedoe met kabels.”  

De Nanlite Pavotube II 6C is mooi compact maar wel heel krachtig en hij werkt super simpel

– Mark Modder

Hij keek er niet alleen naar met de blik van videograaf, hij gebruikte ze ook daadwerkelijk tijdens een shoot. “Toen realiseerde ik me dat ik voor heel veel geld aan licht bij me had, maar dat juist deze twee kleine tubes voor de final touch zorgde. Mede ook dankzij het bereik van 7500K. Dat maakt de Nanlite Pavotube II 6C juist ook voor filmers een geweldige tube. Normaal gesproken gaan dit soort lampen tot slechts 6000K. En daarnaast zijn de RGB opties en alle aanwezige effecten leuke extra’s. En dat allemaal voor slechts 119 euro. Bij mij gaan ze vanaf nu standaard mee in mijn tas.”

Over de Nanlite Pavotube II 6C

Met een volle batterij kan je, op vol vermogen, een dik uur werken met deze tubes. Ze hebben een kleurtemperatuur instelbaar vanaf 2700K tot maximaal 7500K. Daarnaast bieden ze liefst 17 licht effecten. Alle verdere specificaties van deze tube vind je hier.

Wil je weten wat Mark zoal uitspookt in zijn dagelijkse leven? Check zijn website.