Posted on

Daniel Scotch neemt de Nanlite Forza 60 onder de loep

Vorig jaar lanceerde Nanlite haar eerste professionele serie continu ledverlichting, de Forza serie. Deze unieke serie bevat drie extreem compacte maar zeer krachtige continu ledlampen, de Forza 60, de Forza 300 en de Forza 500. Met de komst van deze serie wordt de droom van foto- en videografen werkelijkheid; super krachtige continu ledlampen in extreem compacte behuizingen. Videograaf Daniel Scotch nam recent het kleinste jongetje uit deze reeks onder de loep.

Daniel Scotch, actief onder de naam Daniel Scotch Entertainment, is gespecialiseerd in cinematografie en werkt al geruime tijd met de Nanlite Forza 300. Onlangs ging hij ook aan de slag met de Nanlite Forza 60, net als zijn grotere broers, de 300 en de 500 een zeer veelzijdige en flexibele spotlight. De Forza 60 past bovendien in de palm van je hand. En met een gewicht van slecht 0.8 kilo is hij werkelijk vederlicht.

Ondanks zijn compactheid biedt de Forza 60 in combinatie met de standaard reflector een helderheid van liefst 23860 lux op een meter afstand. Kortom, big light performance features in een kleine en zeer handzame behuizing die net als de 300 en de 500 vier verschillende licht effecten telt.

Daniel werkt graag met kleine, mobiele maar vooral krachtige producten. Niet voor niets is hij weg van de Nanlite Forza 300. Is hij ook zo enthousiast over het kleinste jongetje uit de Forza reeks? Bekijk het in onderstaande review.  

Over Daniel Scotch Entertainment

Daniel Scotch Entertainment is inmiddels uitgegroeid tot een team van zeven man. Samen maken ze diverse videoproducties, voornamelijk musicvideo’s en commercials. Op de set heeft Daniel de rol als Director en D.O.P. ‘Ik doe ik de montages en colorgrading voor onze eigen producties.’ Daarnaast wordt Daniel ook door andere film productiemaatschappijen ingezet als D.O.P. ‘Onze producties onderscheiden zich doordat we elke keer een filmische benadering toepassen en ons niet laten begrensen door beperkte middelen’, zegt Daniel. ‘We zijn altijd op zoek naar manieren om een hoge production value neer te zetten. Denk aan cinematic lighting en VFX. We hebben een vrij jonge crew, bestaande uit zzp’ers. Ieder van ons blinkt uit op zijn eigen terrein. Los daarvan krijgen we vaak te horen dat de vibe op onze set zeer comfortabel en huiselijk aanvoelt. Dat vind ik een groot compliment. Dat is bovendien niet geheel onbelangrijk voor zowel artiesten als de crew om te komen tot topprestaties.’ Belangrijke opdrachtgevers van Daniel Scotch Entertainment zijn onder andere Talpa en RTL (TV) en de musiclabels Armada (Armin van Buren), 8 ball (Talpa network), Spinnin’n Records, Artsounds en Speq (Ali B). Daniel Scotch is Video ambassadeur van TSE Imaging.

Nanlite give-away actie

Wie in de periode tot 16 mei een Nanlite Forza 60, Forza 300 of Forza 500 koopt, krijgt daar respectievelijk helemaal gratis en voor niets een Bowens Adapter, een Forza 60 en een Forza 60 en Fresnel lens bij, de FL-20G! Die kans laat je toch niet lopen.

Alle voorwaarden rondom deze actie lees je hier.