Posted on

Nieuw kwartet Sirui S35 anamorphic 1.33X lenzen voor L en RF mount

Voortbouwend op het succes van de S35 1.33x anamorphic line-up, lanceert SIRUI een nieuw kwartet S35 lenzen, geschikt voor RF- en L-mount. Deze zeer veelzijdige en betaalbare serie omvat 24-, 35-, 50- en 75mm lichtsterke objectieven, geschikt voor digitale (cinema) camera’s.

Deze objectieven hebben alles in huis voor het betere filmische werk en leveren hoogwaardig beeld zonder vervorming, de gewilde blauwe lensflares en een fraaie, elliptische bokeh. De scherpe en snelle set lenzen zijn ontworpen om jouw video’s van die specifieke filmische look & feel te voorzien en dekken de belangrijkste brandpuntsafstanden af en bieden je maximale veelzijdigheid. Voor groothoekopnamen is uiteraard het 24mm objectief uitermate geschikt, de 35mm is perfect voor reportagewerk, de 50mm is een echt scherptediepte monster, en de 75 mm F1.8 is hét portretobjectief.

Met de verhouding van 1.33x maakt de lens optimaal gebruik van de sensoruitsnede waarin deze camera’s video opnemen, S35 of ongeveer APS-C, om een beeldverhouding van 2.4:1 te leveren die garant staat voor dat speciale bioscoop- of filmgevoel. De objectieven hebben een optisch vervormend anamorf frontelement om de horizontale as van de opname 1.33x als het ware te knijpen, waardoor er meer informatie op de sensor past. In postproductie of in de camera wordt dat weer omgezet om dat specifieke bredere gezichtsveld te creëren in vergelijking met een conventionele asferische lens.

De lenzen reproduceren een fraaie overstraling en het snelle diafragma zorgt voor een zeer geringe scherptediepte, waardoor die ovaalvormige bokeh waar anamorfe objectieven om bekend staan, wordt versterkt. Die zachte onscherpte is één van de vele voordelen van een échte anamorfe lens ten opzichte van digitale imitatie.
De behuizing is gemaakt van vliegtuigaluminium. Het Duits Schott kwaliteitsglas is voorzien van een meerlaagse nanocoating. De focus- en diafragmaringen zijn voorzien van antisliptanden. Qua looks sluit dit objectief naadloos aan op de complete lijn van betaalbare Sirui Anamorphic primes.

Want betaalbaar zijn ze. De Sirui anamorfose objectieven zijn de lichtste en meest betaalbare spiegelloze anamorfische objectieven die op dit moment op de markt zijn. Dat maakt ze tot perfecte metgezellen voor studiofotografen, vloggers, cinematografen, filmliefhebbers en (commerciële) regisseurs.

Naast deze nieuwe L en RF mount objectieven, is deze lijn ook verkrijgbaar in vijf andere mounts: M4/3, Sony-E, Fuji-X, Nikon-Z en Canon-EF-M.

Highlights
– 2.4:1 cinemascope aspect ratio
– Ovale bokeh, blauwe lens flare
– Lichtsterk
– Solide bouw
– Lichtgewicht
– Betaalbaar
– Grote gebruikersgroep
– Compact en draagbaar
– Relevante brandpuntsafstanden