Posted on

Nanlux Evoke 1200B – Bi-Color – evolutie van de revolutie

Begin vorig jaar noemden we de lancering van de Nanlux Evoke 1200 ‘een revolutie in verlichting’. Nu zet Nanlux nóg een stap met de introductie van de geheel nieuwe Evoke 1200B – oftewel BI-COLOR – LED spotlight. Nu ben je nog flexibeler doordat je natuurlijk licht van zonsopgang tot daglicht tot zonsondergang kunt simuleren met het variabele CCT-bereik van 2.700K tot 6.500K via de 2x 1200W bi-color LED-chips. Een echte game changer voor cinematografen en gaffers in de film- en TV-wereld.

De Evoke 1200B is ontwikkeld met professionals in het achterhoofd. Professionals die hechten aan kleurkwaliteit bij het filmen.

Hét nieuwe wapen in film- en tv-productie

De Nanlux Evoke 1200B gaat ongetwijfeld de wereld veroveren als hét nieuwe wapen in film- en tv-productie. De 2×1200W Bi-color LED-chips in Dot Matrix-formaat bieden een nog hogere lichtefficiëntie met een luminantieniveau van 5600K tot 61.030lux op 3 meter met de RF-NLM-26 reflector, vergelijkbaar met die van een 1.8kW PAR of 2.5kW HMI Fresnel. Voldoende licht is gegarandeerd bij opnamen met ultrahoge snelheid, zonder dat je je zorgen hoeft te maken over flikkeren bij het verhogen van de framerate.

Je hebt veel meer flexibiliteit bij het creëren van natuurlijk uitziend licht door het variabele CCT-bereik van 2.700K tot 6.500K. Geavanceerde tweekleurige lichtmengtechnologie zorgt voor continuïteit en nauwkeurigheid bij elke subtiele aanpassing, waardoor CTO/CTB-gels tot het verleden behoren. De Evoke 1200B is ontwikkeld met professionals in het achterhoofd. Professionals die hechten aan kleurkwaliteit bij het filmen. De uitstekende kleurweergave levert levensechte kleuren die de nieuwe norm in de branche zullen worden.

Nanlux Evoke 1200B | introductie video

De Evoke 1200B kan tegen regen

Zowel de kop als de voeding van de Evoke 1200B zijn degelijk gebouwd en hermetisch afgesloten (IP54) en bestand tegen slecht weer of extreme omstandigheden. Met de eenvoudige, intuïtieve menu-interface ( 2,8-inch display), is deze LED spotlight gemakkelijk in te stellen. Dimmen kun je nauwkeurig en soepel van 0-100% in stappen van 0,1% instellen. Via DMX zijn vijf dimcurves beschikbaar die je perfect af kunt stemmen. Je beschikt over uitgebreide besturingsoplossingen, zowel bedraad als draadloos, die nauwkeurige, digitale lichtregeling betrouwbaar en flexibel maken.

Je hebt veel meer flexibiliteit door het variabele CCT-bereik van 2.700K tot 6.500K

De Evoke 1200B beschikt over een gloednieuw, geoptimaliseerd warmtebeheersysteem zonder de compacte lay-out op te offeren. Dankzij de aluminium spuitgietlegeringen die zijn gebruikt voor de constructie, is het gewicht slechts 7,75 kg (70% van een 1.8K HMI) waardoor deze superkrachtige spotlight nog steeds zeer mobiel en draagbaar is.

De Evoke 1200B is meer dan al het licht dat je nodig hebt!

De Nanlux Evoke 1200B heeft een adviesprijs van €4522.-

Key Features

 • 2x 1200W Bi-color LED chips in Dot Matrix format
 • Higher light efficiency 61,030 lux at 3m, 5,600K (with reflector RF-NLM-26)
 • No flicker for Ultra-High-Speed shooting in raising the frame rate
 • Variable CCT range of 2700K to 6500K with continuity and accuracy ensured in adjustment
 • Excellent color rendition with CRI/TLCI scores of 96/95, TM-30 Rf average 95/Rg average 102
 • Both lamp head and power supply built in hermetically sealed structure , IP54 rated
 • Intuitive UI configuration of 4 buttons, 2 knobs and a 2.8 inch LCD display
 • 0-100% smooth dimming in 0.1% increment with jump between 0-1% section eliminated
 • 5 dimming curves: LINEAR, EXPONENT, LOGARITHM, S -CURVE, GAMMA 2.2
 • Comprehensive wired/wireless controlling solutions: On-board, 2.4G, Bluetooth, NANLINK APP
 • DMX/RDM, Wire Control (Under development), LumenRadio CRMX
 • Built-in 12 customizable effects
 • Improved cooling system with 4 fan modes: SMART, FULL SPEED, LOW SPEED, OFF
 • Sturdy build quality using aluminum die casting alloys
 • Offset Yoke design with 15°expanded tilting angle of the light with modifiers attached
 • Compatibility for all modifiers with NL mount

Related news