Posted on

Hoya voegt nieuw hoofdstuk toe aan succesverhaal; 100mm square filter systeem

We hebben goed nieuws voor fotografen die alleen gebruik willen maken van de allerbeste filters. In navolging op het riante en best denkbare aanbod van (ronde) schroefdraadfilters, lanceert Hoya een state of the art 100mm square filter systeem. Dit systeem is ontworpen voor de veeleisende fotograaf die zijn fotografie naar een nog hoger niveau wil brengen.     

Het Hoya 100 mm filtersysteem is geschikt voor objectieven met een filtermaat van 46 t/m 86mm. In de kit zit standaard een 82mm en een 86mm adapter-ring. Overige adapter-ringen voor de kleinere filtermaten, zijn los verkrijgbaar.

De filterhouder is geschikt voor 100 X 100 grijsfilters en 100 X 150 grijsverloopfilters. Afgezien van de diverse adapterringen, zit er standaard een polarisatiefilter in de kit. Deze kan verdraaid worden, terwijl de andere filters in de houder zitten. De set wordt, zoals we dat gewend zijn van Hoya, geleverd in een mooie opbergpouch.

Hoya start de line-up voor dit systeem met de volgende filters;

  • Hoya HD Sq100 IRND8
  • Hoya HD Sq100 IRND64
  • Hoya HD Sq100 IRND1000
  • Hoya HD Sq100 IRND8 (0.9) GRAD-S
  • Hoya HD Sq100 IRND16 (1.2) GRAD-S
  • Hoya Sq100 Starscape
  • Hoya Sq100 Polarizer 86mm

Als vanzelfsprekend zijn alle filters gemaakt van het best- en sterkst denkbare optische glas. Daarnaast zijn ze voorzien van dubbelzijdige Hoya ACCU-IRND nanocoating. Hiermee ga je niet alleen IR-vervuiling te lijf maar ben je ook verzekert van pure, neutrale kleuren.    

Over Hoya

De filters van Hoya hebben hun oorsprong in Japan en worden al sinds 1941 geproduceerd. Aangezien Hoya ook producten maakt voor medische toepassingen, werkt het bedrijf met uiterst strenge kwaliteitsregels. Dit resulteert in een breed aanbod van 100% optisch glas filters van de hoogst denkbare optische en mechanische kwaliteit.

Hoya onderscheidt zich onder andere door het gebruik van meervoudige coatings aan beide zijdes van de filters, uitzonderlijk fijne filtervattingen en versterkte glassoorten. Alle filters worden uitgebreid getest voor de beste resultaten en de hoogst denkbare beeldkwaliteit.

Dat zien we terug in de praktijk. Zo blijkt keer op keer dat Hoya filters onder andere uitblinken op het terrein van scherpte, scheidend vermogen en kleurweergave (lees; maximale scherpte, geen vervormingen en nauwelijks tot geen kleurzweem).

De lancering van het square filter systeem betekent een nieuw en prachtig hoofdstuk in het succesverhaal van Hoya.