Posted on

Tokina lanceert drie parels voor Sony E-mount systeem (APS-C)

Met de lancering van de Tokina ATX-M 23mm F1.4 E, de ATX-M 33mm F1.4 E en de ATX-M 56mm F1.4 E voegt Tokina drie nieuwe parels toe aan de ATX-M serie. Deze hoogwaardige lijn richt zich op de spiegelloze systeemcamera’s van Fujifilm en Sony E mount(APS-C).     

Het snelle diafragma (F1.4) van dit nieuwste Tokina trio resulteert in een heerlijke, romige bokeh, zowel in de voor- als de achtergrond van jouw beelden. Daarnaast beschikken alle drie de nieuwe objectieven over een razendsnelle en nauwkeurige AF die als vanzelfsprekend volledig communiceert met alle functies en mogelijkheden van het Sony systeem.

De stille, nauwkeurige en snelle scherpstelling danken de objectieven aan de ingebouwde ST-M-focusmotor.

Het snelle diafragma (F1.4) van dit nieuwste Tokina trio resulteert in een heerlijke, romige bokeh, zowel in de voor- als de achtergrond van jouw beelden

Kortom, voor wie op zoek is naar extreem compacte, lichte en lichtsterke F1.4-primes met stille autofocus, groot gebruiksgemak én een zeer aantrekkelijke prijs, zijn deze nieuwe parels in de stal van Tokina een interessante optie.

Laten we beginnen met de ATX-M 56mm F1.4 E, een supersnel prime-objectief met een prachtige en zeer populaire brandpuntafstand (56mm staat in groot formaat gelijk aan 85mm). Dit brandpunt (85mm) is zeer geliefd onder fotografen en dat is niet voor niets. Deze traditionele focuslengte is perfect voor bijna alle fotografische genres, van portret- tot landschapsfotografie en alles daartussen in. Bovendien geeft deze brandpuntsafstand je de mogelijkheid om zonder enige vertekening een portret te fotograferen. Een 85mm objectief geeft je daarnaast de mogelijkheid om iets dichter bij je model te blijven.

De ATX-M 23mm F1.4 E en de ATX-M 33mm F1.4 E, respectievelijk een compacte, razendsnelle en lichtsterke groothoek (prime) en een eveneens razendsnelle en lichtsterke standaard prime, lenen zich onder andere uitstekend voor landschaps-, straat- en concertfotografie. Kortom,

Voor de videomakers onder ons, alle drie de objectieven beschikken over een “klikloze” diafragmaring om het diafragma soepel handmatig te regelen in de videomodus.

Related news