Posted on

Nanlite lanceert de Pavotube X-serie; overal bruikbaar, altijd creatief

Drie jaar na de lancering van de eerste generatie Pavotubes, de 15C en de 30C, brengt Nanlite vandaag een nieuwe generatie tubes op de markt, de Pavotube X-serie. Deze serie bestaat uit een drietal tubes, de Pavotube II 15X, 30X en de 60X.   

De X serie heeft onder andere een duizelingwekkend bereik van kleurtemperaturen van 2700K tot 12000K(!)

De Pavotubes zijn speciaal ontworpen voor cinematografen, fotografen, gaffers en andere creatieve professionals. Gedreven door de steeds veranderende wensen en persoonlijke ontwikkelingen van deze gebruikers, brengt Nanlite vandaag de tweede generatie Pavotubes op de markt. Evenals de eerste generatie Pavotubes, bestaande uit de 15C en de 30C, is ook de nieuwe generatie uitermate gebruiksvriendelijk. Wel kreeg de X-serie een uitgebreide upgrade, zowel wat betreft technologie als materiaalgebruik.    

Allernieuwste technologie

Bovendien voegt Nanlite naast de bestaande 2′ – en 4′ tube nu ook een 8′ tube toe, respectievelijk de 15X, 30X en de 60X. Door zijn grotere formaat is de 60X in staat om een groter gebied uit te lichten. ​​Dit geeft de gebruiker nog meer flexibiliteit en creativiteit.

De X serie heeft bovendien een duizelingwekkend bereik van kleurtemperaturen van 2700K tot 12000K(!) en is voorzien van de allernieuwste technologie op het gebied van RGBWW. Dit stelt je in staat om ieder moment met meer kleurnauwkeurigheid vast te leggen dan ooit tevoren. Afgezien van Pixel Control zijn de tubes verder uitgerust met vijftien uiterst geavanceerde en professionele lichteffecten.

Nanlink App

Voor optimaal gebruiksgemak ondersteunt de X-serie zowel DMX, RDM, Bluetooth als 2.4G draadloze bediening. Bovendien heeft Nanlite een app ontwikkelt, de Nanlink App*, die eveneens vandaag gelanceerd wordt, waarmee je de tubes, zowel gelijktijdig als individueel, draadloos kan bedienen.

Ook de batterijduur van de X-serie is fors onder handen genomen. Zo kun je op 1% vermogen liefst 29 uur aan de slag met deze tubes. Dit impliceert dat je ook op de meest afgelegen locaties aan de slag kan met de X-serie. Om met Nanlite te spreken, flows in shape, ideas at will. Letterlijk vertaald vanuit het Chinees betekent dit; overal bruikbaar, altijd creatief.

Hieronder zetten we de belangrijkste specs van de X-serie op een rij:

● CCT 2700K–12000K

● RGBWW toegang over 36.000 kleuren

● CRI gemiddeld 97

● CLTI gemiddeld 98

● Nieuw 8 Foot maat

● Pixel Control

● DMX/RDM , Bluetooth en 2.4G draadloze connectiviteit

Nanlink App; Draadloze oplossing


* Nanlink is een volledig nieuwe draadloze oplossing voor lichtregeling die de complete Nanguang Line-up kan dekken. Nanlite, Nanlux, Nanlink, Ledgo en Nanguang zijn de merken van Nanguang. De app is ontwikkeld voor zowel het iOS als het Android-besturingssysteem. Laatstgenoemde komt in december beschikbaar. De app is zeer gebruiksvriendelijk en je kan er ieder aspect van iedere armatuur mee bedienen. De menu’s zijn duidelijk en overzichtelijk en zo gemaakt dat de gebruiker zich er direct thuis voelt. Met de app kan je armaturen zowel individueel als in groepen bedienen. De Nanlink App is gratis te downloaden.

In april 2020 lanceerde Nanlite ook de Nanlite Pavotube II 6C, de kleinste tube in de reeks. Meer over deze tube lees je hier.