Posted on

De Sirui ST-124 blijkt de ideale assistent

Portretfotograaf en documentairemaker Ferry Knijn ging voor Fujifilm op pad met de recent gelanceerde Fujifilm GFX50S II, een middenformaat systeemcamera. Hij ging er mee naar Terschelling en schoot daar een prachtige serie portretten. Voor een dergelijke klus heb je natuurlijk ook een goed, stabiel en veelzijdig statief nodig. Bij toeval kwam de Sirui ST-124 op zijn pad.     

Met de introductie van de Sirui ST-125 en de ST-124, verwelkomde Sirui eerder dit jaar een nieuw familielid. De voornaamste kenmerken van deze lijn: super strak, super smal, ongelooflijk stabiel, gemaakt van vochtbestendige materialen én ontwikkeld met het oog op moderne, spiegelloze camera’s zoals de Fujifilm GFX50S II.  

Beide statieven zitten bovendien boordevol met handige functies én zijn super smal op te vouwen. Dit danken ze aan de driehoekige middenconsole. Door het gebruik van hoogwaardig carbon heeft Sirui bovendien een lijn ontwikkeld waarbij compactheid en stabiliteit hand in hand gaan.   

De Sirui ST-124 bleek een ideale assistent bij de totstandkoming van deze promovideo

Ferry Knijn

Waterproof

Daarnaast zijn ze, als gezegd, vochtbestendig. Dat laatste dankt de ST-lijn aan het door Sirui zelf ontwikkelde WPS, Waterproof Sealing System. Dit systeem kennen we al van de Sirui W serie en voorkomt het binnendringen van water – maar ook stof en zand –  in de statiefbenen en scharnieren.  

De ST waarmee Ferry op pad ging heeft een maximale werkhoogte van 158 centimeter en is, in ingeklapte vorm, slechts 48 centimeter. Hij weegt 1,2 kilo en heeft een draagvermogen van 12 kilo.  Uniek aan zowel de ST-124 als de ST-125 is de driehoekige middenzuil. Dankzij deze constructie zijn beide statieven, zoals al aangehaald, super smal in te vouwen. Op de afbeelding hiernaast zie je goed wat dit betekent voor de compactheid van deze statieven.

Waanzinnige looks

Wat ze verder gemeen hebben met elkaar zijn de waanzinnige looks. Met andere woorden, met zowel de ST-124 als met de ST-125 kan je gezien worden. Onderweg, in de natuur, aan het strand… Maar natuurlijk ook in de studio of in welke binnenruimte dan ook.

Ferry: “Wanneer je op pad bent met een kersverse camera van een kleine 4000 euro moet je kunnen vertrouwen op je statief. Ik was mijn eigen statief vergeten. Gelukkig had mijn assistent wel gedacht aan een statief, de Sirui ST-124. En wat voor een statief. Hij staat, ondanks zijn compactheid, als een huis. Daarnaast werkten we voor deze serie ook veel op het strand, en, zoals je in de eindvideo en op de foto’s ziet, ook letterlijk in de zee. Daarbij kwam het Sirui Waterproof Sealing System uiteraard erg goed van pas. De Sirui ST-124 was kortom een ideale assistent bij de totstandkoming van deze promovideo voor Fujifilm.”

Binnenkort verschijnt er ook een short center column speciaal voor de Sirui ST-lijn. Dit is uitermate handig voor fotografen die graag werken vanaf extreem lage standpunten.

Als vanzelfsprekend is ook de Sirui Lifetime Warranty van toepassing op de ST-lijn.

Related news

De Sirui RX2 in de praktijk

‘De Sirui RX2 is sterk, compact, super degelijk, dankzij het carbon uiterst licht maar wel erg stabiel en veelzijdig inzetbaar.’