Posted on

Hoya brengt diverse nieuwe versies op de markt

Na de recente introductie van het nieuwe variabel ND filter, het Hoya Variable Density II-filter, lanceert Hoya ook nieuwe versies van de HD Nano, HD, UX, Fusion Antistatic en Fusion One series, respectievelijk mark II en Next getiteld.    

Hoya HD NANO II

De Hoya HD NANO II reeks bestaat uit twee zeer sterke filters, een UV-filter en een Circulair Polarisatiefilter. De filters in deze lijn zijn licht van gewicht maar toch zeer robuust. Ze zijn gemaakt van extreem sterk glas – More than just hard glass, zoals Hoya het typeert – én voorzien van meerlaagse coatings, 16 lagen in totaal. Deze zijn onder andere verantwoordelijk voor een lichttransmissie van liefst 99,7%.

Dankzij de speciale nano-coatings zijn deze filters tot 800% beter bestand tegen krassen dan eerdere generaties HD-filters. De extreme kracht dankt deze lijn aan de speciale chemische behandeling. Hierdoor is het glas vier keer sterker dan gewoon optisch glas. Het lichtgewicht, low-profile frame voorkomt vignettering bij het gebruik van (extreme) groothoekobjectieven.

De HD Nano II serie is verkrijgbaar in de maten 52mm tot en met 82mm.

Hoya HD II

De Hoya HD II reeks bestaat uit drie filters, een UV-, een Protector- en een Circulair Polarisatiefilter. De filters in deze serie staan bekend om hun sterke glas – tot vier keer sterker dan normaal optisch glas -, hoge lichttransmissie en vocht-, kras- en vuilbestendigheid. Zo zorgt de coatingformule die is aangebracht op de HD-filters voor een zeer effectieve reiniging met betrekking tot water, olie en vlekken.

Deze lijn is verkrijgbaar in de maten 37mm tot en met 82mm.    

Hoya Fusion Antistatic Next

De filters in de Hoya Fusion Antistatic Next reeks, bestaande uit een UV-, een Protector- en een Circulair Polarisatiesfilter, beschikken over een speciaal ontwikkelde, negenlaags Super Multi-coating met een stof-afwerende werking. Dit is perfect voor omgevingen waar veel stof voorkomt. Deze filters vereisen minder reiniging en onderhoud dan traditionele filters. De geharde, antistatische toplaag is bovendien waterafstotend, vlek en krasbestendig! De super Multi-coating zorgt voor een sterke vermindering of zelfs complete eliminatie van reflecties op het oppervlak van het glas en levert een bijzonder hoge lichttransmissie op. Dit filter heeft vrijwel geen invloed op de kleurbalans, het contrast en de helderheid van het uiteindelijke beeld.

Deze lijn is verkrijgbaar in de maten 37mm tot en met 105mm.    

Hoya Fusion One Next

De filters in de Hoya Fusion One Next lijn beschikken over een multi-layered coating, ultra-hoge lichttransmissie, hoogwaardig optisch glas en een low-profile aluminium frame. Daarnaast is er een speciale vlekbestendige en waterafstotende coating aangebracht. Dit voorkomt onder andere vingerafdrukken. De reeks bestaat uit een drietal filters, te weten Fusion One Next Cir-PL, Fusion One Next Protector en de Fusion One Next UV. Alle drie de voorlopers van deze filters, vielen tijdens de TIPA World Awards 2019, in de prijzen.

De serie is verkrijgbaar in de maten 37mm tot en met 82mm.

De Mark II en generatie Next filters komen binnenkort beschikbaar. We keep you posted.

Meer over het nieuwe variabel ND filter, het Hoya Variable Density II-filter, lees je hier.