Posted on

Nieuwe Tokina objectieven

Tokina bestaat dit jaar 70 jaar en dat mag natuurlijk niet onopgemerkt voorbij gaan! Om die reden brengt Tokina dit jaar onder andere verschillende lichtsterkte primes op de markt met de Fujifilm X- en de Sony E-mount! Maar ook een zoomobjectief voor dslr’s van Nikon en Canon.

Voor spiegelreflexcamera’s met Nikons F- en Canons EF-vatting en aps-c-sensors brengt Tokina komende zomer een 11-20mm f/2.8-objectief uit. Het is de opvolger van de 11-16mm f/2.8 die de fabrikant al jarenlang in zijn assortiment heeft voor die camera’s.

De overige objectieven zijn voor spiegelloze systeemcamera’s, waaronder primes voor Sony’s E-vatting met brandpuntsafstanden van 23, 33, en 56mm en een diafragma van f/1.4. Exact dezelfde objectieven komen ook uit voor de Fujifilms X-vatting. De versies voor Sony-camera’s moeten in de zomer uitkomen, die voor Fujifilm in de herfst.

Daarnaast brengt Tokina een 35mm f/1.8- en een 50mm f/1.8-objectief uit voor Sony’s FE-vatting, die gepland staan voor een release in de herfst van dit jaar. Deze objectieven zijn geschikt voor camera’s met een fullframesensor, zoals de modellen uit de Sony A7- en A9-serie, maar kunnen ook gebruikt worden op camera’s met een aps-c-sensor.

Prijzen zijn nog niet bekend.

We keep you posted!

Related news