Posted on

Tokina lanceert nieuwe lijn voor Sony E-mount; ATX-M

Tokina lanceert de ATX-M 85mm F/1.8 FE, het eerste objectief in de nieuwe ATX-M serie van Tokina. Deze nieuwe, hoogwaardige lijn is speciaal ontworpen voor spiegelloze full-frame E-mount systeemcamera’s van Sony. Het eerste exemplaar in deze kersverse serie komt in februari beschikbaar.

De Tokina ATX-M 85mm F/1.8 FE is een compleet nieuw ontworpen kort tele- portretobjectief. Het objectief heeft een prachtige, eenvoudige look (less is more), een verfijnd ontwerp op basis van geanodiseerd metaal en optisch glas en een hoge bouwkwaliteit.

Afgezien van portretfotografen is de brandpuntafstand van 85mm in combinatie met de snelle opening ook zeer populair onder landschapfotografen. En ook voor zogenaamde street snaps en close up shots is de brandpuntafstand van 85mm uitermate geschikt. De bokeh van de Tokina ATX-M 85mm F/1.8 FE is erg fraai en dankzij 10 optische elementen waaronder een SD (Low-dispersion) element, levert dit objectief prachtige scherpte van hoek tot hoek en minimale vervorming en dito chromatische aberratie (kleurschifting).  

Dankzij de STM (stappenmotor-technologie) stelt de Tokina ATX-M 85mm F/1.8 FE stil, snel en zeer nauwkeurig scherp. En ook handmatig laat dit objectief zich soepel en nauwkeurig scherpstellen.

Als vanzelfsprekend is het objectief compatibel met alle functies die de spiegelloze full-frame E-mount systeemcamera’s van Sony aan boord hebben. Denk hierbij onder andere aan de MF Assist-functie, het zogenoemde Fast Hybrid AF-systeem, de 5-assige beeldstabilisatie (5-Axis), Eye Priority AF en Real-time Eye AF.   

Last but not least is de Tokina ATX-M 85mm F/1.8 FE met een adviesprijs van € 549,- zeer scherp geprijsd.

Specificaties

Focal Distance 85mm
Minimum Aperture F1.8
Maximum Aperture F16
Format Full-Frame
Coating Multi-coating
Lens Configuration 10-7 (elements/groups)
Angle of View 28.5
Minimum Focus 0.8m
Maximum Magnification 0.125x
Focus Method Inner Focus
Diaphragm blades 9
Filter size 72mm
Overall length 93.23mm
Maximum diameter 80mm
Weight 645g (without caps and hood)
Hood BH-727

Related news