Posted on

Tokina ATX-M 85mm F/1.8 FE; ‘Uitstekende optische kwaliteit, mooie bokeh, en snelle, nauwkeurige AF’

Deze maand komt de Tokina ATX-M 85mm F/1.8 FE beschikbaar. Dit is het eerste objectief in de nieuwe ATX-M serie van Tokina. Deze nieuwe, hoogwaardige lijn is speciaal ontworpen voor spiegelloze full-frame E-mount systeemcamera’s van Sony. Tokina Global ambassadeur Christophe Anagnostopoulos kreeg als eerste de kans deze kersverse parel grondig aan de tand te voelen.

Prijs en looks zijn een, minstens zo belangrijk is natuurlijk de vraag hoe dit objectief in de praktijk presteert?

Met een adviesprijs van € 549,- is de prachtig vormgegeven Tokina ATX-M 85mm F/1.8 FE zeer scherp geprijsd. Zeker wanneer je deze prijs afzet tegen de adviesprijzen van de directe concurrenten van dit objectief. Maar goed, prijs en looks zijn een, minstens zo belangrijk is natuurlijk de vraag hoe dit objectief in de praktijk presteert.   

Tokina Global ambassadeur Christophe Anagnostopoulos kreeg als eerste de mogelijkheid de Tokina ATX-M 85mm F/1.8 FE te onderwerpen aan een grondige praktijktest. Zijn conclusie; een ideaal prime objectief voor zowel foto- als videografie, ook in omstandigheden met weinig natuurlijk omgevingslicht. Ook roemt Christophe de ‘uitstekende optische kwaliteit, de mooie, vloeiende bokeh, en de snelle en nauwkeurige autofocus’. “En dat alles verpakt in een solide constructie voor een zeer concurrerende en betaalbare prijs.”

De hele, zeer uitgebreide en kritische review van Christophe, inclusief voorbeeldfoto’s, vind je hier.  

Lees ook: Tokina lanceert nieuwe lijn voor Sony E-mount; ATX-M

Related news