Posted on

Wanneer gebruik je een Hoya filter?

Er zijn verschillende situaties waarin je een filter wilt gebruiken. Denk hierbij aan het fotograferen van het bewegende water van een rivier, of het wegnemen van lichtreflecties of spiegelingen in ramen of autoruiten.

Hoya biedt je filters voor allerlei doeleinden: UV-, polarisatie-, grijs-, bescherm-, close-up- en infraroodfilters. Met een UV-filter verminder je het nadelige effect van een groot aandeel UV in het aanwezige licht. Een UV-filter gebruik je dus in de bergen, op het water en in uitgestrekte vlakten.

Met een polarisatiefilter ga je lichtreflecties of spiegelingen te lijf en ontstaan er verzadigde kleuren. Grijsfilters, ook wel bekend als ND-filters, houden licht tegen en ondersteunen je bij het gebruik van lange sluitertijden of juist in situaties met (te) veel licht. De beschermfilters van Hoya beschermen je filters tegen krassen en doen tegelijkertijd niets af aan de beeldkwaliteit van je foto’s. Met close-up filters verklein je de minimale scherpstelafstand waardoor je dichter bij je onderwerp komt. Ideaal voor de macro-fotograaf dus! Maak je graag zwart-witfoto’s? De infraroodfilters zijn geschikt voor de echte creatieveling! Deze filters blokkeren al het zichtbare licht en maken opnames van infrarood licht mogelijk.

Waar let je op bij aanschaf van een Hoya filter?

Bij de aanschaf van een Hoya filter, is het belangrijk te weten waarvoor je het filter nodig hebt. Wat voor foto’s wil je maken? Ga je op vakantie naar een zonnig land aan zee? Dan is een UV- of polarisatiefilter geschikt voor jou. Ben jij op zoek naar een dromerige plaat van een bewegende waterval in een stilstaande, scherpe omgeving? Kijk dan eens naar Hoya’s assortiment van ND- of grijsfilters. Zo is er voor iedere wens een filter te vinden. Of je nu je foto’s een bijzonder effect wilt meegeven of gewoon het glas van je kostbare objectief wilt beschermen!