Posted on

Maak creatieve Seascapes door het gebruik van ND filter

Toont niet iedere foto een interpretatie van de werkelijkheid? Er zijn verschillende gereedschappen beschikbaar om jouw interpretatie en visie op die werkelijkheid kracht bij te zetten. Denk aan het gebruik van Hoya filters.

Het ND filter leent zich erg goed voor het “vangen”  van creatieve seascapes

Filters zijn er in verschillende maten en soorten. Een zeer populair filter is het grijsfilter, ook wel Neutral Density- of ND-filter genoemd. Dit filter is bij uitstek geschikt voor fotografen die graag met lange sluitertijden werken. Dat is met name interessant wanneer er bewegende delen in je beelden voorkomen. Denk aan water/golven of wolken.

Niet voor niets leent het ND filter zich erg goed voor het “vangen”  van creatieve seascapes. Maar hoe ga je hierbij exact te werk? En wanneer gebruik je welk ND filter? De antwoorden op deze en nog veel meer vragen vind je hier.

Afgezien van seascapes, stelt het ND filter je ook in staat om ook bij veel licht de grenzen van jouw lichtsterke objectief op te zoeken om zo toch een fraaie, boterzachte achtergrondonscherpte (bokeh in jargon) te creëren.

Lees er hier meer over.