Posted on

Lightpainting: Creatief met licht

Lightpainting is een techniek waarbij je werkt met open sluiter en bewegende lichtbronnen. De resultaten zijn vaak heel bijzonder, omdat je een niet-bestaande wereld creëert. Wat heb je er voor nodig en hoe werkt het precies? Én, wat is er zo leuk aan?

In DIGIFOTO Pro 1.2019 gaat onze Sirui ambassadeur en professioneel natuurfotograaf Mike Muizebelt uitgebreid in op deze en andere vragen.

Voor deze tak van sport, die Mike tot in de puntjes beheerst, maakt hij onder andere dankbaar gebruik van Ledgo RGB tubes.

De kunst van lightpainting

‘Een belangrijke truc bij lightpainting is balanceren tussen het kunstlicht dat je gebruikt én het bestaande omgevingslicht,’ legt Mike onder andere uit in het verhaal.  

Van welke Ledgo RGB tubes maakt Mike gebruik? Van de Ledgo Nanguang LG-NG1212B en sinds kort ook van de Ledgo Nanguang Ice Light Wand – RGB88. Meer informatie over deze tubes lees je hier. In deze link vind je ook een prachtige serie lightpaint beelden van de hand van Mike.

Wil jij zelf ook aan de slag met lightpainting? Voor de basistechnieken geeft Mike regelmatig leerzame en inspirerende workshops. Hierbij is het in ieder geval van belang dat je beschikt over een goed statief en een draadloze ontspanner die werkt op de bulb stand van jouw camera. Meer info over de workshops van Mike vind je hier.