Posted on

Ledgo Nanguang – een veelzijdige partner

Sinds ik enkele maanden geleden kennis maakte met de Ledgo Nanguang LG-NG1212B, de mobiele LED-lightbron met maar liefst 2675 lumen lichtopbrengst, ben ik hem meer en meer gaan waarderen. Tijdens het blauwe uurtje is de maximale lichtopbrengst van 1000 lumen van mijn Nitecore zaklamp niet fel genoeg om voldoende tekening te geven in mijn lightpaint foto’s.

De LG-NG1212B is zo fel dat hij zelfs fel genoeg is om door een 6 stops ND filter te schijnen en een mooie belichting geeft bij de langere sluitertijden die ik nodig heb bij mijn lightpaint technieken.
Met name de organische vormen in iedere kleurstelling die denkbaar is, doen het in mijn optiek erg goed met deze handige tool.

Sinds kort is daar zijn kleinere en veel handzamere broertje bijgekomen, de Ledgo Nanguang Ice Light Wand – RGB88. Door zijn handvat en lichtere gewicht is hij makkelijker te hanteren en daardoor zijn de vormen die ik in gedachten heb wat eenvoudiger uit te voeren. Zijn 3 modes: wit (3200 tot 5600K), RGB of creatieve instelling, zorgen dat hij zeer breed inzetbaar is. Recentelijk nam ik hem mee naar Parijs, waar hij een deel van de fotoshoot van pas kwam door zijn unieke kenmerken

Met mede ambassadeur Tom Museeuw, maakten we tijdens de laatste Professional Imaging overigens dit beeld van TC Major Theodoricus. Hierbij liet ik de RGB88 een cirkel maken achter ons model. Dus ook indoor is zo’n veelzijdige ledlamp een handige tool voor creatieve effecten!

Flexibel, betrouwbaar en eenvoudig in het gebruik

Ik gebruik beide lampen nu enige tijd intensief en vooralsnog is de duurzaamheid en accuduur fantastisch. Storingsvrij en makkelijk instelbaar, zaken die voor mij erg belangrijk zijn. Zeker omdat je als outdoor fotograaf vaak maar een klein tijdsbestek hebt waarin alle omstandigheden goed samenkomen.
Voor de shoots met vuurwerk heb ik ze alleen nog niet ingezet, ik wacht nog even op een collega fotograaf die de hittebestendigheid op proef stelt 😉

Related news