Posted on

Praktijktest Tokina Opera 16-28mm f/2.8 FF

Met de Tokina Opera 16-28mm f/2.8 FF lanceerde Tokina recent het tweede objectief en de eerste zoom in de Opera-serie. Eerder bracht Tokina de Opera 50mm f/1.4 FF uit in deze speciaal voor full-frame Canon EF-en Nikon F-mount DSLR’S ontwikkelde lijn. Fotograaf en B&H redacteur Allan Weitz ging een dag op pad met dit objectief en keerde zeer enthousiast terug.

Zo is Allan onder andere zeer te spreken over de ‘truly natural-looking bokeh’ die dit objectief produceert.

copyright Allan Weitz

Niet alleen Allan is zeer te spreken over deze parel van Tokina. Zo viel dit objectief recent ook in de prijzen tijdens de TIPA World Awards 2019. De Tokina Opera 16-28mm f/2.8 FF won de award in de categorie Best DSLR wide angle zoom lens.

Het hele verhaal van Allan over deze Award winner lees je hier. Meer informatie en specificaties over dit objectief vind je hier.

Related news