Posted on

Ledgo RGB Tubes: Professionele kwaliteit voor een betaalbare prijs

De LED-evolutie in zowel foto- als videografie is niet meer te stoppen. Daar zijn de producten van Ledgo een duidelijk signaal van. En dat is maar het topje van een oneindige ijsberg van mogelijkheden die we in de loop van de komende jaren nog verwachten op LED gebied. Ook de populariteit van RGB tubes groeit met de dag. Ledgo heeft verschillende tubes in haar assortiment. Professionele tubes van zeer hoge kwaliteit voor een betaalbare prijs.          

De RGB Tubes van Ledgo zijn veelzijdige studio lampen voor zowel foto- als videografie. Met deze tubes kun je diverse speciale effecten creëren. Kies een kleur uit het volledige RGB spectrum of laat de lamp zelf hier doorheen schakelen tijdens het filmen. De kleurtemperatuur van de Ledgo tubes is aanpasbaar (tussen de 2700- en 6500K). Zo heb je voor iedere situatie altijd het juiste licht.

De Ledgo tubes zijn verkrijgbaar in verschillende lengten. Zo is er de korte variant, de LG-NG1208B. Deze is voorzien van een batterij en heeft een lengte van 77cm. Met een totale opbrengst van 2675 lumen, is deze lamp behoorlijk sterk voor dit formaat. Dankzij zijn langwerpige vorm en geringe gewicht van 834 gram, kun je deze tube op veel verschillende manieren gebruiken; handheld, vast aan een statief of verborgen in het shot zelf.

Deze tube beschikt over zes voorgeprogrammeerde speciale effecten, te weten zwaailicht, (kaars)vuur, bliksem, SOS signaal en twee verschillende flitsmodi. Via het LCD-scherm, kan de gebruiker deze effecten eenvoudig aanpassen naar de gewenste snelheid of intervallen.

De Ledgo LG-NG1208B heeft ook een ingebouwde 2,4GHz radioconnectie. Met de LG-A30 module zijn de lampen op afstand te bedienen.

Ledgo RGB Tube LG-NG1212B / Ledgo RGB Tube LG-NG1212A

Naast deze korte variant, is er ook de Ledgo RGB Tube LG-NG1212B. Deze tube is net als de LG-NG1208B voorzien van een batterij en heeft een lengte van 117cm. Hij weegt 1.3kg. Deze tube is ideaal voor subtiele en genuanceerde effecten. De lamp heeft een indrukwekkende kleurenregeling, lichtintensiteit en energie-opties. Dit slim vormgegeven armatuur heeft bovendien achtkantige uiteinden zodat je het licht naar wens onder een bepaalde hoek kunt plaatsen.

De Tube maakt gebruik van RGB en Bi-Color LED’s die een kleurtemperatuur van 2700 tot 6500K bieden én een tint- en verzadigingsregeling die de gebruiker toegang geeft tot letterlijk miljoenen kleurencombinaties. Hij heeft voorgeprogrammeerde kleureffecten zoals Storm, Flash, Candlelight en Color Cycle. Daarnaast heeft de lamp een CRI-waarde van 95 en een zeer nauwkeurige kleurweergave. De lichtintensiteit is traploos instelbaar van 0 tot 100 procent. Deze aanpassingen doe je direct op de lamp zelf, maar dankzij de 2.4GHz radioconnectie kan de gebruiker dit ook eenvoudig draadloos doen met behulp van de LG-A30 module.

De LG-NG1212B is voorzien van twee ingebouwde batterijen maar hij is ook op netstroom aan te sluiten. Op vol opgeladen batterijen gaat de Tube Light maximaal 2,2 uur mee. De ingebouwde batterijen hebben een vermogen van 2200mAh. Dankzij de meegeleverde sync-kabel verbind je eenvoudig meerdere Ledgo Tube Lights aan elkaar. Wanneer je het eerste licht in de keten als master gebruikt, synchroniseer je eenvoudig alle lampen tegelijkertijd.

Naast de LG-NG1212B is er ook de LG-NG1212A. Deze heeft eveneens een lengte van 117cm en een gewicht van 1.3kg. In tegenstelling tot de LG-NG1212B is hij niet voorzien van twee ingebouwde batterijen. Deze tube werkt dus alleen op netstroom. 

Lightpainting

De tubes zijn ook zeer geschikt voor lightpainting. Zo heeft de LG-NG1212B, ondanks het feit dat hij voor deze tak van sport wat aan de zware kant is, een aantal voordelen ten opzichte van de reguliere tubes. Door de lichtintensiteit die hij kan voortbrengen, kan je al vroeg in het blauwe uurtje beginnen. Normaal is de lichtopbrengst van een zaklamp niet sterk genoeg om boven het omgevingslicht uit te komen, deze RGB tube haalt dat met gemak. Daarnaast staat iedere kleur tot de beschikking van de fotograaf; koel wit, warm geel en knap rood. Met slechts een draai aan de knoppen, heb je een andere look and feel. Ook de traploze instelmogelijkheid van de LG-NG1212B is een pré voor lightpainting.

More to come

Copyright: Mike Muizebelt

Recent kondigde Ledgo de komst van meer tubes aan met nog meer power, tot wel 180 watt! Wanneer deze tubes op de markt verschijnen, is nog niet bekend. Hou onze website in de gaten.  

Lees ook: Update uit het veld