Posted on

‘Met de Ledgo E268C Light Kit en een camera kan je de hele wereld rond’

De populariteit van continu ledlicht groeit. Wil jij ook aan de slag met continu ledlicht? In dat geval is de multi-inzetbare Ledgo LG-E268C Bi-Color 2 LED Light Kit een prima keus. Deze kit is compleet, handzaam én betaalbaar. ‘Met de Ledgo LG-E268C Bi-Color 2 LED Light Kit draag je een studio op je rug,’ zegt Ledgo ambassadeur Tom Museeuw.

Copyright Tom Museeuw

De Ledgo LG-E268C Bi-Color 2 LED Light Kit is, zoals de naam al aangeeft, een lichtgewicht en draagbare continu verlichtingsset voor onder andere portret- en trouwfotografie op locatie of in de studio. ‘Maar ook voor product-, interieur- en macrofotografie leent de set zich erg goed’, aldus Tom.  

De hele wereld rond

De set bestaat uit twee LG-E268C Bi-Color LED-panelen met ieder een lichtopbrengst van 2240 Lumen en twee zeer compacte en stabiele lampstatieven. Dankzij de zachte LED-verlichting krijgt je model geen last van haar ogen. In de meegeleverde draagtas kun je de videolampen, met een diepte van slechts 15 millimeter, inclusief de twee statieven en alle accessoires eenvoudig overal mee naartoe nemen. Tom: ‘Met die tas en een camera ben je klaar en kan je de hele wereld rond.’ 

“Ook voor product-, interieur- en macrofotografie leent de Ledgo LG-E268C Bi-Color 2 LED Light Kit zich erg goed”

 Zacht en diffuus licht

De Ledgo E268C LED-lampen maken gebruik van hoog-rendement LED’s. Tom: ‘Deze verspreiden een mooi zacht en diffuus licht.’ Met de traploos instelbare helderheid en een regelbare kleurtemperatuur van minimaal 3200 tot maximaal 5600K kun je de belichting daarnaast eenvoudig aan jouw smaak, andere verlichting of het omgevingslicht aanpassen. Tom: ‘Dit stelt je bovendien in staat het natuurlijke licht van buiten naar binnen te brengen.’  

Optioneel verkrijgbare accu’s  

Je kunt de lampen van stroom voorzien door middel van de meegeleverde AC-adapters. Maar ook door optioneel verkrijgbare Sony NP-F serie lithium-ion accu’s. Tom: ‘In dat geval kun je de set ook inzetten op locaties waar geen netspanning aanwezig is. Het scheelt bovendien een hoop gedoe én het maakt je een stuk flexibeler. Deze accu’s gaan lang mee. Met twee accu’s kun je probleemloos een halve dag aan de slag.’ 

Ook handheld te gebruiken

Copyright Tom Museeuw

Je kunt de Ledgo E268C lampen plaatsen op de meegeleverde en flexibele lampstatieven maar ze ook handheld gebruiken met de meegeleverde handgrepen. Heb je naast de Ledgo LG-E268C Bi-Color 2 LED Light Kit  behoefte aan extra licht om jouw scene/model bij te lichten? In dat geval is de E116C Bi-Color in combinatie met een LG-L11 hand grip een veel toegepaste oplossing.

Meer over de Ledgo LG-E268C Bi-Color 2 LED Light Kit vind je hier.

Voor de portretbeelden bij dit artikel maakte Tom gebruik van de Ledgo LG-E268C Bi-Color 2 LED Light Kit.