Posted on

Size does matter – Sirui R-5214XL

In een fotografie wereld waar klein, licht en compact sleutelwoorden zijn is de Sirui R-5214XL een echt (driepoot) buitenbeentje.

Vanaf 2.60 cm hoogte ziet de wereld er heel anders uit

Het Sirui Reporter R-5214XL statief is met een draagvermogen van maximaal 30kg inzetbaar voor uitlopende fotodoeleinden. Het heeft 10 lagen carbon en is daardoor extreem stabiel. Het gebruiksgemak is net als de andere statieven uit de reporterlijn perfect en opzetten en weer inklappen gebeurd in een handomdraai.

Zeer veelzijdig inzetbaar
Zijn grote kracht ligt hem, naast stabiliteit en gebruiksgemak, in de opvallende minimale hoogte van slechts tien centimeter en een maximale hoogte van twee meter. Met de middenkolom wordt dit maar liefts 2.60 meter!. Ondanks het gebruik van duurzame materialen weegt het statief toch maar 2.8 kilo….

24mm, f22, 1/2s, Sirui 5214XL op 2.6 meter

Voor een recente workshop Lange Sluitertijden bij het palendorp in Petten wilde ik wat speciaals voor de deelnemers; fotograferen vanaf een wat grotere hoogte! Mijn camera, voorzien van groothoeklens voor een wijds beeld, werd ingesteld op intervalopname met een vertraging van 10 seconden. Hierdoor had ik voldoende tijd om het statief rechtop te zetten om korte series te maken van deze inspirerende omgeving.

Soms is oversized dus wel degelijk een voordeel!

Related news