Posted on

Hoya namaak in omloop

Wie denkt dat alleen Rolex, Gucci en Nike door namaak worden geplaagd, komt bedrogen uit. Ook van de Hoya filters zijn er fakes.

20170913Hoya fakes

Het is misschien een eer dat je merk zo vooraanstaand is dat het wordt nagemaakt, maar tegelijk is het een droefenis. Hoya spant zich in om met de beste glassoorten en productietechnieken een zo goed mogelijk product te maken. Namakers maken zich daar niet druk om. Gelukkig is de gebrekkige kwaliteit van de namaak meestal ook in de finishing touch te zien: de valsspelers maken meestal de nodige spel- en drukfouten of afwijkende verpakkingen.

Op de foto een paar duidelijke voorbeelden.

Het is gemakkelijk om aankoop van namaak te voorkomen. Er is maar één importeur voor Hoya in de Benelux, dat zijn wij. Wie de officiële distributeurs in de rest van de wereld zijn lees je hier.

Related news