Serie W – Waterproof

Echt waterproof hoog outdoor-statief

De W-serie statieven van Sirui zijn echte outdoor tools: sterk, waterdicht en ook met handschoenen aan gemakkelijk te gebruiken. Er is over nagedacht.

Water proof sealing system

De statieven zijn uitgevoerd met een door Sirui zelf ontwikkelde WPS, water proof sealing system, dat het binnendringen van water in de statiefbenen en -scharnieren verhindert. Dit statief is dus niet alleen waterbestendig, maar echt waterdicht. Natuurlijk is het daardoor ook stofdicht. Deze bijzondere eigenschap maakt dat de W-serie statieven voor het echte survivalwerk geschikt zijn, zelfs in winterse omstandigheden, want de twistlocks en knoppen voor de beenstand kunnen ook met handschoenen aan gemakkelijk bediend worden.

Zowel zout- als zoet water

De waterdichtheid van de statiefbenen maken een opstelling ín het water, zowel zout- als zoet water, mogelijk. En om de camera goed droog te houden, heeft het statief een werkende hoogte van 1,8 meter (nog zonder balhoofd), terwijl het in opgevouwen toestand maar 52cm is.

1/2 twist lock – 10 lagen carbon of zwart aluminium

Slechts een halve slag is nodig om de beensegmenten soepel te laten bewegen óf om ze goed te vergrendelen. Het opzetten of opbergen van een W-statief is daarom heel snel gedaan. De benen kunnen ook 180 graden omhoog worden geklapt, in kopstand, waardoor het balhoofd tussen de benen komt en het statief nóg kleiner kan worden opgeborgen. De twistlocks zijn nieuw ontworpen en zijn volkomen afgedicht, terwijl het in- en uitschuiven even soepel gaat als bij gewone statieven.

De statiefbenen van de koolstofvezel-versie zijn gemaakt van 10 lagen carbon fibre. Dat maakt ze nog duurzamer dan andere statieven. De serie is echter ook in een wat voordeliger aluminium versie verkrijgbaar.

De middenzuil is deelbaar en omkeerbaar. Met dit statief kan je kortom even gemakkelijk een paar centimeter boven de grond werken als op 1,8 meter hoogte.

Monopod

Een van de drie statiefbenen kan worden afgenomen om als eenbeenstatief in te zetten. Ook het monopod is een waterdichte constructie. De bevestiging van ‘wissel’-been aan de driepoot is uitgevoerd in een dubbele schroefsluiting, waardoor het geheel een heel sterke en rigide constructie is.