PROND

De PROND (neutral density) lijn van Hoya bestaat uit een zeer uitgebreide reeks van grijsfilters in verschillende sterktes – van PROND2 tot en met een PROND100000. Die laatste houdt liefst 16 3/5 stops licht tegen.

Daarnaast kent de Hoya PROND lijn twee variabele grijsfilters, de PROND16 Grad en de PROND32 Grad én een PROND filter kit bestaande uit de drie meest gebruikte ND filters, de ND8, ND64 en de ND1000.

Voor de PROND lijn maakt Hoya uitsluitend gebruik van helder optisch glas. Zo ben je altijd verzekerd van een optimale beeldkwaliteit. Om kleurzwemen te voorkomen, is er aan beide zijdes van het glas een speciale metallic ACCU-ND coating aangebracht.

Voor de PROND lijn maakt Hoya uitsluitend gebruik van helder optisch glas. Zo ben je altijd verzekerd van een optimale beeldkwaliteit

Verder is er een metalen coating aan zowel de voor- als de achterkant van het glas aangebracht om vrijwel alle lichtspectrumwaarden te verminderen, zelfs in het IR-gebied. Om lichtlekkage te voorkomen, bevatten de Hoya ProND filters een nauwkeurig ontwikkeld dik aluminiumframe.  

Meer informatie over het gebruik van Hoya PROND filters, vind je hier.