Uitgelichte producten

Voor het gehele productassortiment van Hoya, bekijk het productoverzicht.

Merkinformatie

Toont niet iedere foto een interpretatie van de werkelijkheid? Er zijn verschillende gereedschappen beschikbaar om jouw interpretatie en visie op die werkelijkheid kracht bij te zetten. Denk aan het gebruik van filters. Tussen de vele aanbieders van fotografische filters bevinden zich een aantal hoofdrolspelers die echte kwaliteit bieden. Hoya is een van die hoofdrolspelers.

Op het eerste gezicht lijken filters van verschillende merken op elkaar. Toch worden scherpte, kleur en contrast sterk bepaald door het filter dat je gebruikt. Ook de fysieke eigenschappen van een filter bepalen jouw fotoplezier. Het ene filter breekt of krast eerder dan het andere. En een klein beetje dikkere filtervatting veroorzaakt soms vignettering.

De filters van Hoya hebben hun oorsprong in Japan en worden al sinds 1941 geproduceerd. Aangezien Hoya ook producten maakt voor medische toepassingen, werkt het bedrijf met uiterst strenge kwaliteitsregels. Dit resulteert in een breed aanbod van filters met een hoge optische en mechanische kwaliteit. Hoya onderscheidt zich onder andere door het gebruik van meervoudige coatings aan beide zijdes van de filters, uitzonderlijk fijne filtervattingen en versterkte glassoorten. Alle filters worden uitgebreid getest voor de beste resultaten en de hoogst denkbare beeldkwaliteit.

Wie kiest voor een filter van Hoya kiest kortom voor perfectie, ultiem fotoplezier en eindeloze creatieve mogelijkheden.

HD NANO

De Hoya HD NANO reeks bestaat uit twee zeer sterke filters, een UV-filter en een Circulair Polarisatiefilter. De filters in deze lijn zijn licht van gewicht maar toch zeer robuust.

HDX

De Hoya HDX lijn bestaat uit drie zeer hoogwaardige filters, een UV-filter, een Protector en een Circulair Polarisatiefilter. Deze reeks staat bekend om zijn nog verder verbeterde kwaliteit.

Prime XS

Het Hoya PrimeXS filter is een multicoated UV-filter met een lichttransmissie van liefst 97% en een absolute kleurneutraliteit.

PROND

De PROND (neutral density) lijn van Hoya bestaat onder andere uit een zeer uitgebreide reeks van grijsfilters in verschillende sterktes - van PROND2 tot en met een PROND100000.

HD

De Hoya HD reeks bestaat uit drie filters, UV, Circulair Polarisatie en een Protector. De filters in deze serie staan bekend om hun sterke glas hoge lichttransmissie en vocht-, kras- en vuilbestendigheid.

Fusion One

Fusion One, een nieuwe serie filters gebaseerd op de nieuwste optische technologie die Hoya in huis heeft.

UX

Deze lijn richt zich op de beginnende fotograaf die op zoek is naar topkwaliteit filters voor een betaalbare prijs.

Kennis en achtergrond informatie

Wanneer gebruik je een Hoya filter?

Er zijn verschillende situaties waarin je een filter wilt gebruiken. Hoya biedt je filters voor allerlei doeleinden: UV-, polarisatie-, grijs-, bescherm-, close-up- en infraroodfilters.