Posted on

Nieuw! De Nanlite PavoTube II XR, nu met CRMX LumenRadio

Nanlite lanceert de nieuwe PavoTube II XR-serie met LumenRadio CRMX aan boord. Een hele nuttige uitbreiding, terwijl alle andere geweldige functies van de oorspronkelijke X-serie zijn gehandhaafd, waaronder dat ultrabrede CCT-bereik van 2700K tot 12000K, G/M ±100 correctie en nog veel meer. Dankzij deze toevoeging kunnen beeldmakers hun creatieve inspiratie de vrije loop laten zonder gedoe met kabels, ook bij complexe setups.

Ga draadloos met de Nanlite PavoTube II XR

Alweer twee jaar geleden kondigde Nanlite de PavoTube II X aan, nu is er dan de PavoTube II XR met ondersteuning voor LumenRadio CRMX, waardoor de connectiviteit en de bediening op afstand van deze professionele buislampen nog verder wordt uitgebreid. LED-gebaseerde RGB(WW)-buizen hebben de afgelopen jaren een revolutie teweeggebracht in de filmwereld. Nanlite loopt voorop in deze ontwikkeling met hun originele PavoTube, die alweer vijf jaar geleden het levenslicht zag. In 2021 zagen we de introductie van de volgende generatie: de PavoTube II X, die de buislamp in veel opzichten sterk verbeterde (kleurweergave en nauwkeurigheid, connectiviteit en nog veel meer). Ook de Nanlink-app werd geïntroduceerd, wat de interactiviteit en bediening nog eenvoudiger maakte.


Complexe lichtontwerpopstellingen worden eenvoudiger te beheren met draadloze DMX-besturing

De PavoTube II X-buizen hebben een uitstekende reputatie opgebouwd als zeer krachtige en flexibele RGB(WW) LED-lampen, en de PavoTube II XR heeft exact diezelfde kwaliteiten. Het mooie van RGBWW LED’s is dat het licht consistent is over het superbrede CCT-bereik van 2700K-12000K. De kleurweergave – de CRI- en TLCI-beoordelingen – zitten hoog in de 90.

In tegenstelling tot de PavoTube II X kunnen de nieuwe PavoTube II XR-buizen LumenRadio CRMX draadloze DMX-bediening gebruiken om toegang te krijgen tot pixel based en andere lichteffecten, CCT-aanpassing (inclusief groen/magenta-correctie) en HSI-bediening. De upgrade naar LumenRadio CRMX betekent dat het – naast de eerder ondersteunde 2,4GHz- en Bluetooth-connectiviteit van de PavoTubes – nu mogelijk is om de PavoTube II XR’s te integreren in professionele draadloze DMX-opstellingen. Denk bijvoorbeeld aan het opzetten van complexe LED-displays. De draadloze uitbreiding zal ook toegang tot de pixelmapping-functies van de buislampen eenvoudiger maken.

Prijs en beschikbaarheid van de PavoTube II XR

De PavoTube II XR serie is leverbaar vanaf oktober 2023. Net als de bestaande PavoTube II X, is de XR version in drie verschillende maten verkrijgbaar:

PavoTube II 15XR | 60 cm lang, verkrijgbaar als 1-kit, 2-kit, 4-kit en 8-kit
PavoTube II 30XR | 120 cm lang, verkrijgbaar als 1-kit, 2-kit, 4-kit en 8-kit
PavoTube II 60XR | 240 cm lang, verkrijgbaar als 2-kit, 4-kit en 8-kit

Essentiële accessoires worden meegeleverd in een gewatteerde draagtas. De 8-kits zitten in een hele stevige kunststof koffer, de 60XR 8-kit zelfs in een flightcase . Het instapmodel, de single Nanlite PavoTube II 15XR, heeft een adviesprijs van € 479,-

Heb je vragen? Neem dan contact op met ons Sales team: +31 (0) 36 5346967 | sales@tse-imaging.nl