ATX-M

Met de ATX-M 85mm F/1.8 FE lanceerde Tokina begin 2020 het eerste objectief in de nieuwe ATX-M serie. Deze nieuwe, hoogwaardige lijn is speciaal ontworpen voor spiegelloze full-frame E-mount systeemcamera’s van Sony en Fujifilm.

Voor fotografen die op zoek zijn naar extreem compacte, lichte en lichtsterke primes, zijn deze parels een interessante optie

Het eerste exemplaar in deze serie, de ATX-M 85mm F/1.8 FE, kwam in februari 2020 beschikbaar. In diezelfde lijn verschenen later dat jaar ook nog een 35mm F/1.8 en een 50mm F/1.8 voor de Sony E-mount. In 2021 werd de lijn verder vergroot met een 23mm F/1.4, een 33mm F/1.4 en een 56mm F/1.4 met zowel de Fujifim X-mount als de Sony E-mount (APS-C).

Voor fotografen die op zoek zijn naar extreem compacte, lichte en lichtsterke F1.4-primes met stille autofocus, groot gebruiksgemak én een zeer aantrekkelijke prijs, zijn deze nieuwe parels van Tokina een meer dan interessante optie.

En, voor de videomakers onder ons, alle ATX-M objectieven beschikken over een “klikloze” diafragmaring om het diafragma soepel handmatig te regelen in de videomodus.