ATX-I

De Tokina atx-i lijn bouwt voort op de populaire AT-X lijn. De I in deze nieuwe lijn staat voor Interactive. Hiermee wil Tokina de directe communicatie tussen fotograaf en objectief benadrukken. Net als de AT-X lijn is de ATX-I beschikbaar in twee vattingen: Canon EF en Nikon F. Deze lijn bestaat inmiddels uit drie objectieven, de atx-i 11-16mm F/2.8, de ATX-I 100mm F/2.8 en de atx-i 11-20mm F/2.8.

De I in deze lijn staat voor Interactive waarmee Tokina de directe communicatie tussen fotograaf en objectief wil benadrukken

De atx-i serie kreeg niet alleen een nieuwe, moderne jas met waterafstotende coating maar onderging ook inwendig de nodige verbeteringen. Daardoor vormen de objectieven in deze lijn de perfecte match met de moderne APS-C camera’s. Zo kenmerkt de atx-i olijn zich onder andere door sublieme optische prestaties. Denk aan zeer aantrekkelijke en zachte achtergrondonscherpte (bokeh), minimale vervorming/vertekening en superhoge resolutie.

Onder andere dankzij deze kenmerken, viel de Tokina atx-i 11-16mm F/2.8 CF in 2020 in de prijzen tijdens de prestigieuze TIPA World Awards 2020.