AT-X

Binnen de ATX lijn maakt Tokina al sinds jaar en dag uitzonderlijk goede groothoek- en ultra-groothoekobjectieven voor camera’s met zowel Nikon als Canon vatting en voor zowel APS-C als full frame sensoren. De objectieven binnen deze lijn, zowel de AT-X als de AT-X Pro, laten zich het best typeren als compromisloos. Ze zijn vervaardigd met behulp van de meest geavanceerde ontwerpen en technologieën en kenmerken zich door sublieme optische eigenschappen.

De objectieven binnen deze lijn laten zich het beste typeren als compromisloos

De objectieven binnen deze lijn, zowel de AT-X als de AT-X Pro, laten zich het best typeren als compromisloos. Ze zijn vervaardigd met behulp van de meest geavanceerde ontwerpen en technologieën en kenmerken zich door sublieme optische eigenschappen.

Legends

Legendarisch in de AT-X lijn zijn bijvoorbeeld de AT-X 12-24 f/4.0 DX (APS-C), de AT-X Pro 12-28 f/4.0 DX (APS-C) en de ultra-groothoekzoom AT-X Pro 11-16 f/2.8 DX (APS-C).

Afgezien van deze legends, maakt Tokina binnen de AT-X lijn nog twee bijzondere objectieven speciaal voor APS-C camera’s, een spectaculaire fish-eye en een lichsterke (f/2.0) superwide zoomlens. Naast de genoemde APS-C modellen bevat de AT-X lijn ook een een viertal zoomobjectieven voor Full frame, waaronder de wereldwijd bekroonde super groothoek de AT-X Pro FX 16-28 f/2.8 en een prime, de AT-X Pro D 100 f/2.8 macro. Laatstgenoemde is geliefd bij zowel macro-  als portretfotografen. De andere objectieven in deze serie zijn de Full frame telezoom met stabilisatie de AT-X 70-200 f/4 Pro FX VCM-S, de AT-X 24-70 f/2.8 Pro FX en de AT-X Pro FX 17-35 f/4.0