Tokina is een gerenommeerde Japanse ontwerper en fabrikant van hoge kwaliteit objectieven. Tokina’s objectievenassortiment is overzichtelijk. Liever dan tientallen middelmatige objectieven aan te bieden, kiest Tokina voor een beperkte reeks zeer hoogwaardige objectieven. Deze objectieven blinken van oudsher uit in groothoek en super-groothoek. Tokina’s objectieven hebben bijna perfecte optische eigenschappen in duurzame en mooie technische constructies.

Naast de objectieven voor fotografie, vervaardigt de Japanse ontwerper ook zeer hoogwaardige objectieven voor de filmindustrie. Parallel daaraan ontwikkelt Tokina samen met zusterbedrijf Hoya hoogkwalitatief professionele filters voor cinema, broadcast en ENG gebruik.

Sinds kort voert Tokina nieuwe lijnen objectieven voor high-end DSLR-camera’s en voor de E-mount van Sony, respectievelijk de Opera en de ATX-I en de FíRIN en de ATX-M lijn.

Nieuws

Praktijktest Tokina Opera 16-28mm f/2.8 FF

Fotograaf en B&H redacteur Allan Weitz ging een dag op pad met dit objectief en keerde zeer enthousiast terug. Niet alleen Allan is zeer te spreken over deze parel van Tokina.

Uitgelicht