SIRUI ST-serie | Statieven om op te bouwen

Superstrak, supersmal, ongelooflijk stabiel en gemaakt van hoogwaardige én vochtbestendige materialen. We hebben het over de ST-lijn van Sirui. De Sirui ST-124 en ST-125 met het A-10R balhoofd, en de splinternieuwe ST-224 met het ST-20 balhoofd, zijn de pilaren van deze Sirui statievenfamilie.

De Sirui ST-124 | als een huis

Met de ST-124, de ST-125 en de bijbehorende A-10R kop heeft Sirui een innovatief statief ontwikkeld, speciaal voor de gebruikers van mirrorless camera’s. De nieuwe ST-224 met het ST-20 balhoofd is nóg steviger en daardoor zeer geschikt voor de wat zwaardere combinaties – of extra stabiliteit. Compact, met een prima draagvermogen tussen de 12 en 15 kg, en zeer gebruiksvriendelijk door de vernieuwde draaiknoppen. En WPS! Dat wil zeggen waterproof sealing van de draaisluitingen, een groot voordeel als je regelmatig in zand of water aan het fotograferen bent. Acht lagen carbon, twee accessoire-poorten, rubberen voeten met uitdraaibare spikes – deze serie heeft het allemaal aan boord. Wandel je veel met je fotospullen en wil je toch een compact en hoogwaardig statief met uitstekende stabiliteit? Dan is de ST-serie jouw reeks.

Sirui ST-125 + A-10R

We beginnen met de Sirui ST-125. Een statief boordevol handige functies én supersmal op te vouwen. Dit dankt de ST-125 – en de gehele ST-lijn aan de driehoekige middenconsole. Door het gebruik van hoogwaardige materialen heeft Sirui bovendien een statief ontwikkeld met een ongelooflijke stabiliteit. Het statief bestaat uit vijf secties en is gemaakt van maar liefst 8 lagen carbonfiber.

Sirui ST-125 met A-10R balhoofd

WPS | waterproof sealing system

Daarnaast is hij, als gezegd, vochtbestendig. Dat laatste dankt dit statief aan het door Sirui zelf ontwikkelde WPS, Waterproof Sealing System. Dit systeem kennen we al van de Sirui W-serie en voorkomt het binnendringen van water in de statiefbenen en scharnieren.  

De Sirui ST-125 heeft met het A-10R balhoofd een minimale werkhoogte van zo’n 36 cm en een maximale werkhoogte van 156,5 centimeter. Ingeklapt is dit statief zelf slechts 42 cm, met een gewicht van 1.2 kilo en een draagvermogen van 12 kilo.

Sirui ST-124 + A-10R

Over de Sirui ST-124 valt ongeveer hetzelfde te vertellen. Dit statief heeft alleen een wat hogere maximale werkhoogte van 166 cm maar is, dankzij een sectie minder – vier in plaats van vijf – in ingeklapte staat iets minder compact dan de ST-125; 48 cm in plaats van 42 cm. Wat betreft totaalgewicht en maximaal draagvermogen heeft de ST-124 dezelfde specs als de ST-125, respectievelijk 1,2 kilo en 12 kilo. Het voornaamste verschil tussen beide statieven zit hem in de maximale werkhoogte, stevigheid – want minder compartimenten – en compactheid.

Uniek aan zowel de ST-124 als de ST-125 én de ST-224 is de driehoekige middenzuil. Dankzij deze constructie zijn beide statieven, zoals gezegd, supersmal in te vouwen en daardoor makkelijk beet te pakken en mee te nemen.

Sirui ST-124 met A-10R balhoofd
Sirui ST-224 met ST-20 balhoofd

Sirui ST-224 + ST-20 | Hoger, steviger en stabieler

En dan de nieuwe Sirui ST-224, ook wel de ST-124 on steroids. Nóg meer stevigheid en stabiliteit door de dikkere poten van 29,4 mm (in plaats van 26,5 mm). Vier secties en een nóg hogere maximale werkhoogte van maar liefst 184 cm (incl. het balhoofd). In ingeklapte staat iets minder compact dan de ST-124; 51 cm in plaats van 48 cm. Wat betreft totaalgewicht: 1,95 kilo en 15 kilo maximaal draagvermogen, maar net als de ST-124 en ST-125 supersmal op te vouwen dankzij de driehoekige middenzuil.

En dan het balhoofd wat erop zit. De ST-20 – gemaakt van solide aluminium met een baldiameter van 40mm – kan maar liefst 35 kg dragen en weegt zelf 0,55 kg. De kop bezit dual panning, ideaal voor 360 graden panorama’s. Extra frictiecontrole in de draaiknop om zwaardere combinaties te beveiligen, en een quick-release middenzuil die je snel kunt omkeren. Dit is een statief van absolute topklasse, dat staat als een huis.

Mag gezien worden

Wat deze statieven verder gemeen hebben met elkaar zijn de waanzinnige looks. Strak carbon, met zwarte elementen en fraaie details in blauw – professioneel afgewerkt. Duidelijk een statief voor de serieuze beeldmaker die voor stabiliteit en stevigheid gaat en toch graag zijn spullen compact en mobiel wil houden. Met zowel de ST-124, ST-125 als ST-224 mág je gezien worden. Onderweg, in de natuur, aan het strand, in de stad en natuurlijk ook in de studio of welke ruimte dan ook.

De SZ korte middenkolom

Zou je liever nog lager willen werken en zit de middenkolom van de ST-124, 125 of 224 – ook al kun je die snel omdraaien – toch in de weg? Sirui biedt de ST-Z korte middenkolom aan, waar je de middenzuil mee kunt vervangen of die je vlot per situatie kunt wisselen. Ideaal voor hele lage standpunten aan de kust of weerspiegelingen in een plas – ook voor het kikvorsperspectief is de ST-lijn – eigenlijk met of zonder korte middenkolom – zeer geschikt.

Levenslange garantie

Ja, je leest het goed: levenslange garantie op Sirui! De high end ST-lijn gaat al heel lang mee, maar als je een nieuw Sirui statief of monopod koopt bij een van onze dealers in ons netwerk, krijg je sowieso levenslange garantie op je aankoop. Voor welk type Sirui statief of monopod je ook kiest. Internationale marktplaatsen als eBay, Amazon en Alibaba vallen trouwens niet onder ons dealernetwerk.

Ons complete dealernetwerk vind je hier. Vraag naar de Sirui ST-lijn!