Serie T – Traveller

Reisgezel om op te kunnen steunen

Het ideale reisstatief is een compromis tussen minimale omvang in opgevouwen toestand en maximale werkhoogte in gebruik. De Traveller serie van Sirui is ontworpen voor de reiziger én biedt een zeer bruikbare werkhoogte bij een laag gewicht en bijzonder kleine ingeklapte omvang. Als geen ander laat het Traveller statief de fotograaf vrij om te zwerven door stad en land, niet in het minst gehinderd door gewicht of dimensies. De poten zijn uitgerust met stroeve rubbervoeten, waaruit handige RVS-spikes gedraaid kunnen worden. Zo is in iedere omgeving een optimale grip te verwezenlijken.

Slank en rank

De mooie combinatie van stevigheid en compactheid wordt bereikt door de geringe buisdikte van de Travellerstatieven. Stevige, maar lichtgewicht buizen, vooral in de koolstofvezel-modellen, maar slank en rank. Daardoor kunnen twistlocks, scharnieren en schouders eveneens compact worden uitgevoerd. Alle aspecten tezamen dragen bij aan een lichte en compacte reisgenoot.

Duurzaam

Wie reist, weet dat de omstandigheden onderweg sterkt wisselend zijn. Het Travellerstatief is opgewassen tegen iedere denkbare situatie. Het model is gemaakt van duurzame materialen van hoge kwaliteit. Het aluminium is koud-geperst. Dat maakt het vele malen robuuster. De scharniers, afsluitringen, twistlock en voetjes, ze zijn stuk voor stuk van topkwaliteit grondstof en uitmuntend geproduceerd.

Demontabel

Heel praktisch is dat de Traveller statieven vrijwel helemaal kunnen worden gedemonteerd, zodat deze ook na de meest woeste trektochten vol natte en vieze ontberingen eenvoudig kunnen worden gereinigd. Zo blijft het statief vele jaren in topconditie.

Serie TO – Ultra Light

Extreem licht-gewicht en compact

Super lichtgewicht en toch hoog en stabiel. De ultralights van Sirui zijn ontwikkeld om gebruikt te worden met kleinere type camera’s zoals systeemcamera’s of hybridecamera’s. Maar ook voor een DSLR draaien deze jongens hun handf niet om. De UltraLights zijn multi-inzetbaar, verrassend stabiel, maar toch superaantrekkelijk geprijsd. En er is echt geen argument te bedenken om niet altijd een Sirui UltraLight bij je te hebben. Een aluminium exemplaar weegt inclusief kop slechst één kilo. Een koolstofvezelvariant nog een paar ons minder.

Slim en sterk

De UltraLights zijn slim ontworpen en goed gemaakt. Natuurlijk kunnen de statiefbenen omhoog geklapt worden, dan zitten kolom en kop tussen de benen en is het statief nóg kleiner in opgevouwen toestand. Maar de kolom kan ook worden afgeschroefd, zodat de kop direct op de statiefschouders past. Dit kan dankzij het slimme statiefplaatje met omkeerbare schroef (1/4 en 3/8). Het dikke schroefdraad past onderin het balhoofd, maar wie wil kan de camera – met de omgekeerde schroef – ook direct op de statiefschouders bevestigen. Zo kan een ongekend laag standpunt bereikt worden.

Vederlicht

De naam UltraLight is niet toevallig gekozen. De statieven zijn werkelijk onvoorstelbaar licht van gewicht. Een aluminium T005X weegt inclusief het balhoofd C10X net een enkele kilo. In de uitvoering met koolstofvezel benen (carbon) gaat daar nog eens zo’n 200 gram vanaf. Toch biedt het statief een onverwacht grote stabiliteit. Dat is het gevolg van de nauwkeurige productie, waarbij tussen de beensegmenten maar minimale ruimte zit. Ook zijn de twistlocks dermate stevig uitgevoerd dat zij bijdragen aan extra stabiliteit. En niet in de laatste plaats verlenen de koud-geperste aluminiumdelen het geheel van benen, scharnieren en schouder een veel grotere rigiditeit dan het formaat doet vermoeden. Onder de statiefschouder is een stabilisatoroog bevestigd, zodat met een gewicht extra sterkte kan worden geschapen. Het UltraLight statief; een pronkstuk in miniformaat.

T005x / T025x versus T004x / T024x

De T0x serie is in twee uitvoeringen verkrijgbaar. De T005x/T025x is al geruime tijd wereldwijd erg succesvol. De T004x/T024x heeft een schuivende en omkeerbare middenzuil en een extra korte middenzuil wordt standaard meegeleverd. Daarnaast zijn de spikes van de 4-serie wat fermer uitgevoerd.