Serie R – Reporter

Kracht en bestendigheid

Krachtpatsers van nature. Tot 180cm werkhoogte (nog zonder kop!) en belastbaar met tientallen kilogrammen. Deze familie bestaat uit twee varianten: een met middenzuil en een zonder. Die laatste variant is natuurlijk bedoeld om het statief te combineren met bijzondere koppen of om er een videostatief van te maken.

Voor professionals

Onder alle omstandigheden moet een reporter kunnen werken. Koud, warm, nat of droog, van een Reporter kun je op aan. De camera stevig gesteund, niet snel ‘onder de voet’ te lopen en toch zo licht mogelijk. Reporters blinken uit in het verbinden van deze tegenstrijdigheden. Het zijn de zware jongens van de statieffamilies, maar boeten niks in aan lichtheid en gebruiksgemak. Een professional wil immers blind met zijn statief aan de slag kunnen, moeiteloos een twistlock bedienen en daarna eveneens blindelings op het standbeen kunnen vertrouwen. De Sirui twistlocks zijn daarvoor ontwikkeld. Uitdrukkelijk met het doel om met een zo kort mogelijk slag een zo groot mogelijk moment te bereiken. Waardoor het uit- en inschuiven van het statief verrassend snel en soepel uitgevoerd wordt. En vast is gewoon vast.

De fotoreporter

De Reporter is zo doordacht ontworpen, dat de blokkeerring van de middenzuil als overmaatste vleugelmoer is uitgevoerd, zodat fotografen ook in arctische omstandigheden en met handschoenen aan hun statief onder controle hebben. Vanaf de stevige spikes tot aan de cameraplaat straalt de Reporter robuustheid uit. En zo voelt het ook aan. Het is een duurzaam gereedschap dat in alle omstandigheden werkzaam is. En dat na een barre tocht makkelijk uit elkaar gehaald kan worden voor een reiniging, om daarna even gemakkelijk weer in elkaar gezet te kunnen worden. Ook de scharnieren van de Reporter zijn instelbaar, want zeker op een hellende ondergrond kan een stroeve scharnierwerking het verschil uitmaken. De meegeleverde imbussleutel bevindt zich in het accessoirevakje van de meegeleverde tas. Heel compleet.

De cineast

Sirui biedt een collectie professionele videostatieven met de veel toegepaste dubbele buizen. Maar wie sneller, mobieler en onopvallender wil werken gebruikt een Sirui Reporter uit de 3000 en 4000 serie. Filmen met een fotostatief kan namelijk heel goed, mits de drie benen met de scharnieren en schouder een voldoende rigide constructie vormen. Bij de Sirui Reporter statieven is dat zeker het geval. Daarom zijn deze modellen niet uitgerust met een statiefplaat en middenzuil, maar met een bowl voor een universele leveller. En is de vrije ruimte tussen de statiefbenen ter hoogte van de schouder groot, zodat de hand van de filmer snel en doeltreffend de leveller kan bedienen.