Serie P-S Eenbeen

Super-multifunctionele foto en video eenbeenstatieven

De veelzijdigheid is onvoorstelbaar. Als ‘gewoon’ monopod, een monopod met zwenkkogel op een spidervoet of alleen de voet als tafelstatief. De Sirui P-S serie combineert het allemaal in één statief.

De acht lagen koolstofvezel waarvan de beensegmenten zijn gemaakt, verlenen het statief zijn rigiditeit, stabiliteit en geringe gewicht. Met handige twistlocks met korte slag kan de werkende hoogte naar believen worden ingesteld. Handig voor bijvoorbeeld sport- en concertfotografen, die soms staand, maar soms ook vanaf een krukje met dit statief onder hun supertele klaar zijn voor iedere actie.

De P-S statieven bestaan uit een stevig eenbeenstatief met daaronder een inklapbare voetsteun met drie poten. Deze voetsteun kan worden afgeschroefd, waarna een spike of rubber voet onder het eenbeen gemonteerd wordt. De voetsteun kan als tafelstatief dienst doen. Het statief is uitgerust met de van Sirui bekende omkeerbare cameraplaat (1/4 – 3/8) en een handige polsband, die met een separate ring onder de cameraplaat zit en dus naar behoefte wel of niet kan worden gebruikt. De twistlocks zijn ruim bemeten en werken met een korte slag, waardoor het statief enorm snel opgesteld of ingeschoven is.

Sirui P324S

De P324S is primair een eenbeenstatief. En flinke. Met een werkende hoogte van 1,75 meter (nog zonder kop) en belastbaarheid van 10kg kan het monopod een flinke camera aan. In z’n laagste stand steekt’ie nog maar 75cm boven de grond. Of je haalt de uitklapbare voetsteun er vanaf en gebruikt die als tafelstatief met een handige 18,5cm hoogte. Een zeer flexibel inzetbaar gereedschap.

Bijzonderheid van het statief is de zwenkkogel tussen eenbeen en voet. Het is tegelijk een panorama as, alsook een zwenkkogel. In één beweging, gecontroleerd met de camera in de hand, kan tegelijk een pan en een tilt worden gemaakt. En de frictie op de kogel is regelbaar. Ook kan, voor wie een horizonbestendige panorama wil maken, alle beweging in dit gewricht worden geblokkeerd. Door een blokkeerring onder de foamgrip los te draaien, wordt alleen het bovenste statiefsegment 360graden draaibaar. Bijzonder slim bedacht, technisch mooi uitgevoerd en enorm handig in gebruik.

Serie P – Eenbeen

Een eenbeenstatief is er voor altijd. Beter nog: overal en altijd. Onder een zware camera, bij gebruik van een langere telelens, in zwaar weer. Een extra steunpunt op de grond maakt het verschil. Zo kan de fotograaf meerdere stops aan belichtingsspeelruimte winnen. Dat vertaalt zich in meer creatieve mogelijkheden. Of een langere fotografische dag, van het vroegste ochtendkrieken tot de laatste schemering. Een monopod is de perfecte reisgenoot, een overmoeibare reportage-assistent, die jouw en je camera naar grotere hoogten tilt en nooit een sta-in-de-weg is.

De P van punt

Een eenbeenstatief rust met één punt op de grond. De andere twee statiefbenen zijn uw eigen benen. Zo is toch een driepunts verankering op de grond bereikt. Maar dan met een extreme flexibiliteit. Met een monopod kan men immers heel gemakkelijk panoramische en/of tiltende bewegingen maken. Het volgen van een bewegend onderwerp gaat gemakkelijker met een eenbeen dan uit de losse pols. Maximale wendbaarheid en tegelijk de beste stabiliteit, dat is wat een Sirui eenbeenstatief voor jouw betekent.

Met een eenbeen is het bovendien onvergelijkbaar snel van standpunt wisselen. En op de nieuwe plek aangekomen ben je meteen weer klaar voor de actie. Echt, een monopod is onmisbaar. En voor het geld hoef je het zeker niet te laten.

Sterk door kwaliteit

Een Sirui P326 eenbeen weegt slechts 400 gram, maar draagt met het grootste gemak 10 kilogram. Dat is illustratief voor de kwaliteit van de monopods van Sirui. Gemaakt van uiterst duurzaam en rigide koolstofvezel, in acht lagen, met slanke buizen die met minimale tolerantie in elkaar schuiven en daardoor maximale stevigheid bieden. De voet is gemaakt van stroef rubber. Daarin verborgen zit een uitdraaibare roestvrijstalen spike. Onwrikbaar op alle ondergronden. De hals is voorzien van een dikke foamgrip, daarboven een zwenkbare polsband en daarboven de slimme omkeerbare statiefplaat. Met een schroef in zowel 1/4 als 3/8 draad.