PavoTube

Producten van Nanlite onderscheiden zich door hun flexibiliteit. Zo ook de PavoTubes. Deze serie bestaat uit drie veelzijdige high-end studio lampen voor zowel foto- als videografie, de 6C II, 15C en de 30C. Met deze tubes kun je eenvoudig diverse speciale effecten creëren. Kies een kleur uit het volledige RGB-spectrum of laat de lamp hier zelf doorheen schakelen tijdens het filmen. De kleurtemperatuur van de tubes is aanpasbaar (tussen de 2700- en 6500K). Zo heb je voor iedere situatie altijd het juiste licht.

Dankzij het formaat van de tubes kan je ze eenvoudig verstoppen in kleine ruimten op een set of voor het fotograferen/filmen in voertuigen zoals auto’s, boten of vliegtuigen. Het licht heeft zelfs achthoekige uiteinden die plaatsing op de vloer of een ander oppervlak onder een specifieke hoek mogelijk maken.

fotograaf, martin hogeboom, nanlite, nunchaku, pavotube pavotubeII6c, tse-imaging, willem sibering

De kleurtemperatuur van de tubes is variabel van 2700 tot 6500K en past zich daarmee naadloos aan bij het omgevingslicht. Afgezien van diverse creatieve effecten – zoals politieauto, kaarslicht, onweer, een SOS-signaal en twee verschillende soorten continu flikkeren/flitsen – beschikken de tubes ook over een RGB-modus waarmee je onder andere rode, groene en blauwe tinten produceert. De lichtintensiteit van de tubes is variabel, van 0 tot 100%. Daarnaast hebben de PavoTubes een CRI van 98 en een TLCI van 95.

Afgezien van de bediening op de tube zelf, kun je de tubes ook draadloos op afstand bedienen aan de hand van een radiografische afstandsbediening. Ook beschikken ze over een zogenaamde  Master/Slave-modus.

Alle drie de PavoTubes beschikken over een geïntegreerde oplaadbare batterij. Wanneer deze volledig is opgeladen, heeft deze een gebruiksduur van ruim twee uur – 2.2 uur – op 100% vermogen. De oplaadtijd van deze batterij bedraagt 4 uur. Dankzij de meegeleverde multi-voltage AC adpater kan je de tube overal ter wereld gebruiken.