PavoTube

Producten van Nanlite onderscheiden zich door hun flexibiliteit. Zo ook de PavoTubes, bestaande uit de C- en de X-serie. De eerstgenoemde serie bestaat uit drie veelzijdige high-end studio lampen voor zowel foto- als videografie, de 6C II, 15C en de 30C. Met deze tubes kun je eenvoudig diverse speciale effecten creëren. Kies een kleur uit het volledige RGB-spectrum of laat de lamp hier zelf doorheen schakelen tijdens het filmen. De kleurtemperatuur van de tubes is aanpasbaar (tussen de 2700- en 6500K). Zo heb je voor iedere situatie altijd het juiste licht.

X-serie

Met de X-serie lanceerde Nanlite eind 2021 een nieuwe generatie Pavotubes. Deze high-end serie bestaat uit een drietal tubes, de Pavotube II 15X, 30X en de 60X. Evenals de eerste generatie Pavotubes, is ook de nieuwe generatie uitermate gebruiksvriendelijk. Wel kreeg de X-serie een uitgebreide upgrade, zowel wat betreft technologie als materiaalgebruik.    

Dankzij het formaat van beide series kan je de tubes – op de 60X na – eenvoudig verstoppen in kleine ruimten op een set of voor het fotograferen/filmen in voertuigen zoals auto’s, boten of vliegtuigen. Het licht heeft zelfs achthoekige uiteinden die plaatsing op de vloer of een ander oppervlak onder een specifieke hoek mogelijk maken.

fotograaf, martin hogeboom, nanlite, nunchaku, pavotube pavotubeII6c, tse-imaging, willem sibering

De kleurtemperatuur van de C-serie is variabel van 2700 tot 6500K en past zich daarmee naadloos aan bij het omgevingslicht. Afgezien van diverse creatieve effecten – zoals politieauto, kaarslicht, onweer, een SOS-signaal en twee verschillende soorten continu flikkeren/flitsen – beschikken de tubes ook over een RGB-modus waarmee je onder andere rode, groene en blauwe tinten produceert. De lichtintensiteit van de tubes is variabel, van 0 tot 100%. Daarnaast hebben de PavoTubes een CRI van 98 en een TLCI van 95.

Duizelingwekkend bereik

De X serie gaat nog een stap verder. De tubes in deze reeks hebben een duizelingwekkend bereik van kleurtemperaturen van 2700K tot 12000K(!) en zijn voorzien van de allernieuwste technologie op het gebied van RGBWW. Dit stelt je in staat om ieder moment met meer kleurnauwkeurigheid vast te leggen dan ooit tevoren. Afgezien van Pixel Control zijn de tubes verder uitgerust met vijftien uiterst geavanceerde en professionele lichteffecten.

Afgezien van de bediening op de tube zelf, kun je de tubes ook draadloos op afstand bedienen aan de hand van een radiografische afstandsbediening. Ook beschikken ze over een zogenaamde  Master/Slave-modus. Voor optimaal gebruiksgemak ondersteunt de X-serie zowel DMX, RDM, Bluetooth als 2.4G draadloze bediening. Bovendien heeft Nanlite een app ontwikkelt, de Nanlink App, waarmee je de tubes uit de X-serie zowel gelijktijdig als individueel, draadloos kan bedienen.

Alle PavoTubes beschikken over een geïntegreerde oplaadbare batterij. Wanneer deze volledig is opgeladen, heeft deze een gebruiksduur van ruim twee uur – 2.2 uur – op 100% vermogen. De oplaadtijd van deze batterij bedraagt 4 uur. Dankzij de meegeleverde multi-voltage AC adpater kan je de tubes overal ter wereld gebruiken.